Brčko

SDP Brčko distrikta BiH neće odustati od Rezolucije o genocidu u Srebrenici

Jutros, zbog nedostatkva kvoruma nije otpočeo nastavak 58-og skupštinskog zasjedanja u Brčkom. Naime, zastupnici su trebali razmatrati prijedlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je u ime SDP- a predložio Esad Atić.

Dopredsjednik u skupštini Brčko Distirkta Adem Ribić je „otvorio nastavak skupštinske sjednice“ no vrlo brzo je zaključeno da nema kvoruma.

Predsjednik skupštine u Brčkom Đorđa Kojić je kazao da je razlog napuštanje sjednice od strane srpskih zastupnika razlog što se razmatra Rezolucija o genocidu u Srebrenici.

-Nismo se dogovorali. Kolege su dale to na skupštinsko zasjedanje, ali mislim da smo prije toga o tome trebali razgovarati nakon čega bi to možda i bilo usvojeno. Ovako mi ne možemo prihvatiti ponuđeni tekst Rezolucije- objasnio je Kojić.

Esad Atić je kazao da je po mišljenju SDP-a vlast u Brčkom u krizi od svog osnivanja.

-Praktično i danas kada nije nastavljena sjednica oni pokazuju da je vlast u Brčkom u totalnoj blokadi i krizi. Ne radi se samo o ovim pitanjima koja su na dnevnom redu 58. sjednice nego i o mnogim drugim pitanjima koja su neriješena, prije svega između aktera unutar vlasti. Mi u opoziciji čekamo da se oni konačno dogovre i da vlast u Brčkom počne raditi na dobrobit građana, a ne da se bave sami sobom- kazao je Atić.

Dodajući da SDP ne misli odustati od Rezolucije o genocidu u Srebrenici jer je pred nama 20. godina do počinjenog genocida.

-Cijeli svijet se bavi Srebrenicom i ne vidim razlog da Brčko Distrikt kao dio Bosne i Hercegovine, zemlje u kojoj je počinjen genocid, ne obilježi tu strašnu godišnjicu- kazao je Atić.

Podsjećamo da je 24.juna skupštinska sjednica prekinuta kod ove tačke dnevnog reda jer su skupštinsko zasjedanje napustili srpski zastupnici koji su obrazložili da je Rezolucija ne prihvatljiva.

Nakon srpskih predstavnika skupštinsku salu su napustili i hrvatski zastupnici uz obrazloženje da je to principijelno jer ne žele da preglasavaju predstavnike jednog, u ovome slučaju srpskog naroda.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.