DO SDP Brčko

SDP Brčko distrikta BiH nastavlja borbu protiv krimanala i korupcije

Na internet portalu „Brčanski forum“, dana 11.09.2019 godine, je objavljen tekst koji na krajnje zlonamjeran način dovodi u vezu zapošljavanje, konkursnom procedurom, Branke Žilić Đurić, na mjesto zamjenika direktora u JP „Komunalno Brčko“, sa Socijaldemokratskom partijom Brčko distrikta BiH i tobožnjim „paklenim“ planom vladajućih stranaka u namjeri uništavanja opozicije.

Takođe u tekstu se insinuira da je sve to propraćeno i kupovanjem istaknutih članova SDP-a u distriktu, plaćenih čak i u novcu.

Prije svega želimo istaći da ovakav vid senzacionalizma i nadrinovinarstva vjerovatno ne zaslužuje posebnu pažnju, jer se radi o apsolutno neprovjerenim informacijama, baziranim na glasinama proizvedenim u kuhinji vladajućih stranaka i njihovih satelita.

Međutim, zbog činjenice da je ovakav tekst naručen od tzv.“grant poslanika“ i plaćen sredstvima građana, kroz dodjelu grantovskih sredstava iz budžeta Brčko distrikta BiH, moramo istaći nekoliko činjenica:

• Socijaldemokratska partija u Brčko distriktu BiH se nalazi u opoziciji već 7 godina i tu namjerava ostati do kraja tekućeg mandata, odnosno do slijedećih izbora, te svojim nastupima u Skupštini Brčko distrikta BiH uporno radi na razotkrivanju kriminala i korupcije vladajućih struktura u svim segmentima njihovog djelovanja i to ćemo nastaviti i sa većim žarom nego do sada, a naročito u oblasti zloupotrebe javnog novca

• Znamo da je trn u oku vladajućim nacionalnim strankama izražen multietnički sastav SDP i da naši politički stavovi i ideje oko građanskog ustroja kako države BiH, tako i distrikta, ne odgovaraju njihovim politikama podjele, te da na svaki mogući način pokušavaju oslabiti naš uticaj među građanima što im zasigurno neće uspjeti

• I dalje će politika SDP u Brčko distriktu BiH biti usmjerena u korist građana i razvoja naše lokalne zajednice a protiv onih koji smatraju da je budžet sredstvo za uvećanje njihovog ličnog bogatstva i kupovinu predstojećih izbora

Na kraju, pozivamo i ohrabrujemo sve institucije sistema, koje su nadležne za borbu protiv kriminala i korupcije da se konačno otrgnu iz kandži vladajućih struktura te otpočnu sa istraživanjima i dokazivanjima koruptivnih radnji u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, a naročito u oblasti zapošljavanja i zloupotrebe javnih sredstava kroz dodjelu grantova nevladinom sektoru.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.