Brčko

SDP Brčko distikta BiH na Programskoj konvenciji učestvovao sa 300 delegata

Predstavljeni su dosadašnji konkretni rezultati i budući planovi ove stranke, a hiljadama prisutnih članova i simpatizera iz svih dijelova BiH obratio se i predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija

Slika

Programska konvencija Socijaldemokratske partije BiH, održana je 29.03.2014. godine u prepunoj KSC Skenderija. Predstavljeni su dosadašnji konkretni rezultati i budući planovi ove stranke, a hiljadama prisutnih članova i simpatizera iz svih dijelova BiH obratio se i predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija. Lagumdžija je kazao da je pred SDP-om 200 dana koji su i razlog ovog okupljanja.

– Treba raditi, preći u odlučnu, organizovanu i isplaniranju akciju. Dvije stotine dana ofanzive prema boljoj BiH. Bilo je grešaka, napravio sam ih i ja, ali je bio uvijek izbor između većeg i manjeg zla – kazao je Lagumdžija.

Vrijeme do izbora treba iskoristiti za rješavanje problema u BiH, a ne za njihovo definisanje. Ponovio je to i na svim sastancima sa evropskim zvaničnicima koji su proteklih dana boravili u BiH, kao i na Konvenciji.

SDP BiH je kako je ranije istaknuto, krenuo u  kreiranje novih politika – Manifesta BiH 2020, u kome će tražiti pomoć i mišljenje svih, razgovarati sa ljudima iz akademske zajednice, mladima, biznismenima i stručnjacima, a sve samo zbog jednog cilja, kako bi ponudio rješenja za prosperitetniju budućnost ove zemlje.

Anto Domazet kazao je da se u BiH može poboljšati izvoz i da će se kroz taj segment omogućiti i zapošljavanje ljudi.

-Treba se raditi na jačanju realnog sektora koji može osigurati proizvode za izvoz, odnosno izvozna orijentacija zemlje i kao pokretač ekonomskog razvoja. U tom smislu imamo potrebu da napravimo preokret i da u sam prioritet dođu industrijske politike. Politike razvoja turizma i sve one djelatnosti koje mogu da doprinesu konkurentnom razvoju dobara – kazao je Domazet.

Regionalna organizacija SDP BiH za Regiju Brčko na Konvenciji je učestvovala sa 300 delegata, što je potvrda snage, dobre organizacije i rejtinga SDP-a u Brčko distriktu BiH.

Potrebno je naglasiti da je mjesto među govornicima na Konvenciji dobio i potpredsjednik Foruma mladih RO SDP BiH za Regiju Brčko Damir Bašić, što govori o položaju regionalne organizacije unutar SDP BiH.

Nakon Konvencije članovi RO SDP BiH za Regiju Brčko posjetili strateški objekat ”D0” Oružanih snaga BiH u Konjicu, čiji domaćin je bio ministar odbrane BiH Zekerijah Osmić.

Na Konvenciji promovirana brošura koja je napravljena za delegate Konvencije, a koja govori o prvim koracima ka boljoj Bosni i Hercegovini.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.