SDP bilježi evidentan porast medijskog aktiviteta u Tuzlanskom kantonu

Prema podacima Sekretarijata za informisanje KO SDP BiH Tuzla, u proteklih osam mjeseci viralni media rejting SDP u Tuzlanskom kantonu znatno je porastao,a prisustvo u elektronskim medijima utjecalo je na poboljšanje kako eksterne tako i interne komunikacije uz pozitivan feedback članova i simpatizera SDP-a s konstantnom tendencijom rasta.

Sistemsko media planiranje jedan je od ključnih preduslova za kvalitetnu promociju aktivnosti SDP-a na području Tuzlanskog kantona, ustvrdio je koordinator PR resora Emir Vildić, dodavši kako ova organizacija permanentno od novembra mjeseca 2015. radi na stvaranju pretpostavki za kvalitetniju promidžbu u javnosti, a u posljednje vrijeme bilježi i evidentan porast medijskog aktiviteta.

Radno-konsultativni sastanci kantonalnog izbornog štaba sa opštinskim koji se trenutno održavaju diljem kantona predstavljaju zapravo “team building” na kojima će se utvrditi aktivnosti te istrajati na njihovoj realizaciji, a sve s ciljem što boljeg rezultata na predstojećim lokalnim izborima, saopšteno je iz  Izbornog štaba KO SDP BiH Tuzla.