U čast heroju

SDP BiH,Naša stranka DF i GS traže imenovanje dvorane na Grbavici po Goranu Čengiću

Vijećnice i vijećnici SDP-a,Naše stranke GS-a i DF-a u Općinskom vijeću Novo Sarajevo uputili su inicijativu da na idućoj sjednici kao tačka dnevnog reda bude uvršten prijedlog o imenovanju Sportske dvorane na Grbavici.

“Naša stranka je 2013. godine uputila ovu inicijativu, ali tada nije bilo podrške od strane većine i načelnika, te je ista blokirana. Sada Naša stranka ponavlja tu inicijativu, uz podršku SDP-a, DF-a i GS-a, kao i javnosti i građanki i građana Novog Sarajeva. Ovo je dobar primjer očitovanja zajedničkih, antifašističkih vrijednosti građanskog bloka. Goran Čengić je svijetli primjer civilizacijskih vrijednosti, u vremenima mraka, i mlade generacije bi trebale učiti o vrijednostima kojima se vodio, kada se neustrašivo pobunio protiv zločinca Veselina Vlahovića Batka, stajući u zaštitu starog profesora Husnije Ćerimovića”, stoji u zajedničkoj poruci vijećnica i vijećnika građanske opcije u Novom Sarajevu.

Osvrnuli su se i na informaciju, po kojoj je Komisija za odnose s mjesnim zajednicama i javna priznanja – dala negativan stav o ovoj inicijativi.

“Ta komisija je zauzela stav u prošlom mandatu, a ne u ovom. Također, komisija nema niti može imati mandat da daje obavezujuće mišljenje. Imenovanje dvorane je stvar, koja se isključivo tiče Općinskog vijeća. U tom smislu, GS, DF, SDP i Naša stranka su jasno za ovu inicijativu, a očekujemo i od ostalih vijećnika da joj daju podršku, kako bismo zajedno uraditi jednu ispravnu stvar”, zaključuju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.