Zenica

SDP BiH Zenica: Osigurati kvalitetno i stabilno grijanje za Zenicu

Predlaže da se odustane od gradnje plinske elektrane, koja bi grijala grad i proizvodila struju, a da se pristupi rješenju dovođenja tople vode iz Termoelektrane Kakanj.

Slika

Općinski odbor Socijaldemokratske partije BiH (SDP) Zenica uputio je protest zbog sve učestalijeg obustavljanja grijanja građanima Zenice, što je rezultat brojnih kvarova na postrojenjima proizvođača toplotne energije za grad Zenicu, kompanije ArcelorMittal. 

Ova stranka traži da se što prije osigura kvalitetno i stabilno grijanje za grad Zenicu.

-Već odavno su poznati problemi s gradskim daljinskim grijanjem koje treba riješiti samo na nivou lokalne zajednice – ističe SDP Zenice.

Predlaže da se odustane od gradnje plinske elektrane, koja bi grijala grad i proizvodila struju, a da se pristupi rješenju dovođenja tople vode iz Termoelektrane Kakanj. 

-Ova ponuda je realna, izvodljiva i domaće rješenje, ali se o njoj nije ozbiljno raspravljalo. Grijanje iz Termoelektrane Kakanj, koja ima više nego dovoljno kapaciteta da Zeničanima obezbijedi kvalitetno i sigurno grijanje, jeste rješenje za sigurno grijanje svih stanovnika Zenice – poručuju u zeničkom SDP-u.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.