SDP BiH ZDK čvrsto stoji uz ministra Sinanovića i ostale ministre SDP-a u Skupštini ZDK

Na sinoć održanoj proširenoj sjednici Predsjedništva KO SDP ZDK, između ostalog razmatrana je i aktuelna politička situacija na području Zeničko – dobojskog kantona . Naročito je apostrofirano nekorektno djelovanje Fuada Kasumovića, koji sve svoje probleme unutar BHI KF vješto skriva od javnosti, a zatim krivicu i svoju odgovornost prebacuje na SDP BiH.

 

Iako do sada nismo reagovali na izjave Fuada Kasumovića, smatramo da je prevršena svaka mjera i od sada ćete dobijati odgovore na sve nebuloze, konstukcije i laži koje iznosite. Fuad Kasumović, koji se voli predstavljati kao veliki borac za građane, istima bi trebao pružiti odgovore na slijedeća pitanja:

  • Zašto je bio protiv isplate pomoći u iznosu od 1080 KM ?
  • Zašto je u Vladu ZDK uveo trećeg Hrvata koji je imenovao savjetnika sa sumnjivom ratnom prošlošću ?
  • Zašto opstruiše pregovore sa Sindikatom obrazovanja i protivi se poboljšanju statusa istih ?
  • Jesu li ucjene poput tjeranja SDP-a iz prostorija metode Vašeg rada ?
  • Postoje li propisi i zakoni za Vas, ili ste naučili gubiti sve sporove ?
  • Zašto Vas permanentno iz izbora u izbore napuštaju Vaši zastupnici na različitim nivoima vlasti?

 

čvrsto stoji uz ministra Sinanovića i ostale ministre SDP-a i zastupnike koji su u svom dosadašnjem radu pokazali karakter, odlučnost i prije svega opredjeljenje da poštuju sve zakonske okvire.

Pozivamo gospodina Kasumovića da se upristoji kako na političkoj sceni tako i općenito u svom ponašanju i da shvati da nisu svi njegovi “Nestranački” i da ne može preko drugih zadovoljavati svoje potrebe stalnog konflikta i prozivanja po onoj staroj “držite lopova” dok ja pravim lopovluke.

Pozivamo Kasumovića da on kao doajen SDA-ove poslijeratne korupcije i kriminala prestane optuživati i kriminalizirati druge i da umjesto zloupotrebe javnog prostora konačno nešto uradi za Zenicu.

SDP ZDK nije “Nestranačka” već Partija koja ima svoje članstvo i organe i nikako nije niti će biti “Društvo jednog lica”, a što se ne može reći za stranku sa Vašim imenom.

Iz tog razloga ćemo štiti i ministra Sinanovića koji nije nikakva kukavica kako piše Kasumović već osoba sa svojim stavom i znanjem, a opće je poznato da takvi ne odgovaraju Kasumoviću.

Na koncu, izbor novog ili ostanak starog Komesara svakako neće biti Vaš izbor izbor već izbor zakona i većine koja funkcioniše.

Također želimo obavijestiti javnost da je u svojoj histeriji zbog gubitka zastupnika na različitim nivoima vlasti, a vrlo vjerovatno i vijećnika, gospodin Kasumović fizički prijetio članu SDP-a Amelu Šišiću, što također javno osuđujemo.

To već spada u domen nasilja kako se Vi Kasumoviću ponašate, pozivamo Vas da se uljudite i upristojite, takvo ponašanje ne priliči ni Vašim godinama, a pogotovo ne funkciji jednog Gradonačelnika.

Vaši botovi po društvenim mrežama jadno i tužno sami između sebe vode dijalog kako bi stvorili lažnu sliku, ali vjerujte to najviše govori o Vama jer sve najgore sto napišete o drugima znate da čuči u Vama u još gorem obliku.

Još jednom Vas pozivamo na pristojnost, ljudskost i političku komunikaciju koja priliči javnom prostoru, a da kabadahijski rječnik ostavite za kafane i domen privatnog prostora.

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.