SDP BiH Zavidovići obilježio Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Kišno i vjetrovito vrijeme nije spriječilo OO SDP BiH Zavidovići da danas kao i svake godine obilježi Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, jedan od najznačajnijih dana u modernoj historiji naše jedne nam jedine domovine. Prije svega upriličeno je polaganje cvijeća na Spomen-obilježju žrtvama rata 1992 – 1995, a nakon obraćanja Općinskog načelnika i na Spomeniku palim borcima 1941 – 1945. godine.

Poslije toga uslijedila je svečana sjednica u prostorijama SDP-a gdje je proglašen pobjednik Konkursa za najbolju kratku priču na temu „Domovini na dar“ koji je raspisao Forum mladih u povodu 1. marta, te su dodijeljene nagrade. Pobjednik konkursa je Amar Buljubašić. Drugo mjesto zauzela je Adnana Fehrić, a treće Sanela Hamzić.

Pasusom iz pobjedničke priče našeg Amara Buljubašića poželjet ćemo našoj domovini i svima vama sretan Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine:
„O Zemljo junaka, ime tvoje vječno će nastaviti da živi! O Zemljo ratnih ožiljaka, ti ćeš nastaviti da živiš prkosno i odvažno, kao uvijek do sada. I poslije svake rane i udarca, dizat ćeš se upravno i ponosno – jer to si ti, to je naša Bosna, jedina koju poznajemo! O domovino, o Bosno i Hercegovino, sve je moje tebi na dar dato.“