Aktuelni Zakon o radu prestao važiti

SDP BiH zadovoljan odlukom Ustavnog suda FBiH

Ustavni sud Federacije Bosne i Hercegovine utvrdio je da je Zakon o radu FBiH donesen suprotno Poslovniku Doma naroda Parlamenta FBiH i Ustavu FBiH te se vraća u fazu predlaganja tog zakona u Domu naroda, s tim “da se doslovno imaju ispoštovati odredbe o postupku donošenja zakona propisane Poslovnikom Doma naroda Parlamenta FBiH”.

Damir Mašić, zastupnik SDP-a, kazao je da je današnjom odlukom Ustavnog suda FBiH Zakon o radu je prestao da važi.

“Od danas važe odredbe prethodnog Zakona radu. Ovo je ogromna lekcija vlasti i Vladi FBiH da se nikada ne smiju silovati procedure, da se ne smije ponižavati Parlament. Očigledno da će takva praksa morati prestati. Vlada konačno ima priliku da se vrati na ono što smo prije više od pola godine govorili, a to je redovna procedura i dvostepeni postupak. Problem je puno veći od onog koji se čini. Praktično su dovedeni u pitanje mnogi zakoni i odluke u FBiH. Očekivali smo ovakav ishod i zadovoljni smo. Ko će snositi odgovornost za ovakav javašluk i bahatost?”, pita se Mašić.

N1

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.