Vogošća

SDP BiH Vogošća i FOM SDP BiH Vogošća uz sugrađane

Predstavnici SDP BIH Vogošća su posjetili naselje Svrake odmah nakon pomjeranja klizišta kako bi ponudili pomoć, a članovi i članice FOM SDP BIH Vogošća su organizirali akciju prikupljanja odjeće, hrane i higijenskih potrebština za građane Svraka.

SlikaNajveća elementarna nepogoda koja je pogodila Bosnu i Hercegovinu u proteklih 120. godina ostavila je katastrofalne posljedice za građane čitave zemlje.

Općina Vogošća je tokom proteklih nekoliko dana pogođena pokretanjem klizišta koja su već odnijela osam stambenih objekata na području naselja Svrake. Nakon evakuacije stanovništva iz ovog naselja te drugih naselja pogođenih poplavama, stanovnici Općine te građani čitave Bosne i Hercegovine su se priključili akciji obezbjedjivanja pomoći.

Predstavnici SDP BIH Vogošća su posjetili naselje Svrake odmah nakon pomjeranja klizišta kako bi ponudili pomoć, a članovi i članice FOM SDP BIH Vogošća su organizirali akciju prikupljanja odjeće, hrane i higijenskih potrebština za građane Svraka. Zahvaljujući članovima koji su i  ovaj put pokazali humanist i solidarnost sa svojim sugrađanima te pomoći ostalih organizacija Foruma Mladih u Kantonu Sarajevo, prikupljene su velike količine namirnica koje su dalje proslijeđene predstavnicima Civilne zaštite zaduženim za dalje distribuiranje.

Aktivisti Foruma kontinuirano sudjeluju u aktivnostima koje organizira Civilna zaštita u Općini Vogošća.

FOM SDP BIH Vogošća je u pratnji pedijatra u subotu posjetio i građane smještene u motelu u Semizovcu kako bi im uručili higijenske potrebštine te obezbijedili pregled male djece smještene u ovom hotelu.

Zastupnica u Parlamentu FBiH i članica Predsjedništva SDP BiH Besima Borić te vijećnici u Općinskom Vijeću Vogošća Ilijaz Pilav, Jasmin Kasumović, Eno Gljiva i Bakir Crvenjak redovno obilaze nesrećom zahvaćena područja kako bi u  razgovoru sa građanima obezbijedili ono što im je najpotrebnije.

SDP BIH Vogošća i Forum mladih SDP BiH Vogošća se najiskrenije zahvaljuju svim članovima i članicama koji su se i bez poziva organizirali i dali svoj doprinos u pomoći komšijama kada je najpotrebnije. Ova općinska organizacija će i u narednom periodu maksimalno koristiti svoje kapacitete kako bi pomogla svim sugrađanima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.