Predstavljanje kandidata

SDP BiH u Velikoj Kladuši predstavio svoje kandidate za Lokalne izbore 2016.

Sinoć je u prostorijama HUTK “Stari grad” SDP Velika Kladuša predstavila svoju listu kandidata za Općinsko vijeće Velike Kladuše.

Prisutnim članovima i simpatizerima partije predstavljena je lista od 32 kandidata. Prije predstavljanja kandidata prisutnim su se obratili potpredsjednik KO SDP BiH USK dr. Albin Muslić i politički sekretar KO SDP BiH USK Željko Mirković – Grga, koji su u svojim govorima istakli važnost snage SDP-a u Općinskom vijeću Velika Kladuša po razvoj Velike Kladuše u budućnosti.
Na predstavljanju kandidata prisustvovao je i predstavnik SDP-a Vojnić iz susjedne Republike Hrvatske Azem Durmić.

Na kraju predstavljanja kandidata prisutnim se obratio i nosilac liste SDP-a za Općinsko vijeće Adel Eskić, koji se u svom govoru osvrnuo i na reformski put kroz koji je prošla ova partija, a sve u cilju vraćanja na pravi put ideologije koju predstavljaju, što je rezultiralo time da je SDP ušao u predizbornu kampanju za ove Lokalne izbore spremnije i odlučnije nego ikada do sada da gradi Veliku Kladušu za sve nas, bez ikakvih skrivenih motiva i ličnih interesa.

Prema njegovim riječima suštinu programa čini šest politika, između ostalih ekonomija, turizam, privreda, obrazovanje, te socijalna i zdravstvena zaštita. „ U ovom Programu građanima obećavamo samo ono zašto ćemo se istinski boriti i zalagati, a prvo obećanje je da ćemo smanjiti paušale za vijećnike i izdvajanja za političke stranke za 50 posto“ dodao je Eskić.

Adel Eskić je pozvao građane da od političkih stranaka i (ne)zavisnih listi koji se bore za njihove glasove traže izborne programe kako bi konkretno napismeno vidjeli obećanja za koje tvrde da će realizirati, te kako bi mogli pratiti obećanja koja pršte na sve strane, a SDP je i dalje jedina politička partija koja je javno obznanila javnosti svoj izborni program koji je dostupan u elektronskoj i printanoj formi.

Inače lista kandidata SDP-a BiH sa prosječnom starosti od 34. godine je najmlađa lista koju je jedna politička opcija ponudila do sada biračima u Velikoj Kladuši, a sačinjena je od kandidata raznih profila od doktora, profesora, magistara, poljoprivrednika, radnika, studenata i penzionera.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.