SDP BiH u Domu naroda traži obustavljanje privatizacije u FBiH

Predsjednik Kluba Srba Slaviša Šućur i delegat SDP BiH u Domu naroda Parlamenta FBiH predložio je da se u dnevni red uvrste rasprava i zaključci o procesu privatizacije velikih kompanija, nakon što je u medijima probematizirana priprema prodaje BH Telecoma i HT-a Mostar.

„Ono što izaziva zabrinutost je transparentnost u cijelom ovom procesu. Problem što i nemamo definisano javno i opće dobro te šta to može biti predmet privatizacije. Ne bismo trebali napraviti korak dalje dok se ne urade novi zakoni“, kazao je Šućur.

On je predložio zaključke prema kojima se zadužuje Vlada da zaustavi sve procese privatizacije do usvajanja novog zakona o privatizaciji i zakona o općem dobru, te da ih uputi u roku od 60 dana u proceduru.

Nakon konsultacije s šefovima klubova predsjedavajuća Doma Lidija Bradara (HDZ) je rekla da ovi zaključci neće biti stavljeni na dnevni red današnje sjednice, već da će se o tome rapravljati na narednoj sjednici koja će se održati 26. januara.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.