SDP BiH Tešanj najoštrije osuđuje pritiske SDA na građane

Praksa iz devedesetih godina nije prestala ni danas, nakon toliko godina, SDA računa na naivnost građana.

Naime, građani općine Tešanj ovih se dana susreću sa aktivistima SDA sa tucetima pristupnica za članstvo u stranku. Ništa to ne bi bilo neobično, ali je neobično, nemoralno, nepolitično, i da to ne nazovemo  nekim pogrdnim imenima, što se građani ucjenjuju raznim nebulozama kao „imat ćeš privilegije u bolnici, pri liječenju, pri zapošljavanju, pri školovanju, socijalnim davanjima“ i mnogo toga, a sve samo ako potpišu pristupnicu SDA.

Većina građana je uvrijeđena i ponižena ovakvim postupcima, ali ima i onih koji nasjedaju na ove, već poznate, trikove SDA.

Ovdje se građanima pokušava poručiti da su sve javne ustanove, preduzeća, privatne firme pod dubokom kontrolom SDA i da je sve ispolitizirano.

Ostavljamo građanima da sami sude o ovakvom načinu djelovanja jedne političke stranke.

U ovim nečasnim postupcima posebno prednjači Vahdet Hrvić, vijećnik SDA u Općinskom Vijeću Tešanj, koji zloupotrebljava i ovu poziciju, te autoritetom vijećnika učestvuje u ovakvim nečasnim, politički nekorektnim i moralno upitnim radnjama.

Općinska organizacija SDPBiH Tešanj izražava svoju zabrinutost i najoštrije osuđuje ovakve i slične postupke koji imaju za cilj politički pritisak kako na građane tako i  na javne ustanove i preduzeća, kao i privatne firme.

Mi u SDP-u smo protiv bilo kakvih pristisaka na privatne firme, zalažemo se za depolitizaciju javnih ustanova i preduzeća, te izgradnju društva u kojem će svi građani imati jednake šanse i mogućnosti za ostvarivanje svih pripadajućih prava bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost.

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.