Rješenje bazirano na principu cjelovitosti i društvenih vrijednosti

SDP BiH sutra predstavlja plan za održavanje lokalnih izbora u Mostaru

”Kroz kapacitete koje imamo u državnom Parlamentu nastojat ćemo realizirati našu ideju. Postoji objektivna mogućnost da ideja bude implementirana, posebno ukoliko nas podrži jedna od vladajućih stranaka”, rekao je lider mostarskog SDP-a Edin Zagorčić najavljujući konferenciju za medije na kojoj se treba predstaviti plan za Mostar.

No, iako je konferencija zakazana za ponedjeljak, došlo je do odgode.

”Zbog važnosti teme i želje predsjednika stranaka da prisustvuju Konferenciji, ista je zakazana za utorak 2.2.2016.godine u 11 sati u hotelu Bristol”, naveli su u zajedničkom priopćenju SDP BiH i DF.

Oslobođenje piše kako je zanimljivo da je SDP ovog puta nastupio tek s DF-om, bez preostalih sedam stranaka koje je dosad okupila Inicijativa za Mostar.

Zagorčić je napomenuo kako svrha Inicijative nije bila ponuditi rješenje za uređenje Grada, već ustvari pravljenje pritiska s ciljem raspisivanja lokalnih izbora u Mostaru, odnosno provedbe odluke Ustavnog suda BiH.

”Inicijativa nastavlja svoj rad kao i dosad. Njezini stavovi i aktivnosti su posve jasni”, rekao je Zagorčić za Oslobođenje, napominjući kako je nedavno razgovarao s predsjednikom GO HDZ-a 1990 Mostar Zdravkom Ćorićem.

Inicijativa, pak, u posljednjih mjesec dana nije održala niti jedan sastanak iako je najavljivano da će se s konkretnim prijedlozima izaći do sredine siječnja. Navodno se sve stišalo promjenom na čelu HDZ-a 1990, koji je bio pokretač same Inicijative.

U mostarskim ograncima SDP-a i DF-a odlučili su ponuditi viđenje uređenja Mostara, ponukani, kako je naveo Zagorčić, očiglednom nemogućnošću postizanja dogovora mostarskih ogranaka HDZ-a BiH i SDA.

”Vladajuće stranke očigledno stoje u mjestu zakovane dijametralno različitim stavovima. Znate da SDA insistira na dvije općine, na što ne bismo pristali, dok se HDZ zalaže za pravilo jedan čovjek – jedan glas, a što nam odaje dojam iskrene sumnje da će se uopće dogovoriti, iako je Mostar stavljen u veliki paket. Dragan Čović je nedavno obećao rješenje problema do kraja siječnja, da bi malo kasnije gospodin Salem Marić iz SDA otkrio da vladajuće stranke, nažalost, nisu blizu konačnog dogovora. Svjedoci ste da se Interresorna grupa na posljednjem sastanku bavila ulogom medija u izbornom procesu, dok o Mostaru nije progovorena niti riječ, zbog čega osobno sumnjam da će se u dogledno vrijeme dogoditi nešto pozitivno. S druge strane, Mostar nema vremena za čekanje. Uvidjevši beznadežnost situacije, kao netko tko voli i misli dobro ovom gradu, odlučili smo ponuditi konkretno rješenje”, rekao je Zagorčić, uz opasku da danas u Mostaru ne može postojati idealno rješenje, odnosno da takvo rješenje ne može ponuditi apsolutno nitko.

”Naše rješenje bazirano je na principu cjelovitosti i društvenih vrijednosti, kao i jednake šanse za sve građane Mostara. Rješenje koje ćemo ponuditi zaštitilo bi prava svih naroda u gradu”, dodao je lider mostarskog SDP-a, uz nadu da će američka administracija koja također zagovara ideju jedinstvenog Mostara uskoro napraviti određene pritiske koji bi mogli dovesti do političkog konsenzusa vladajućih stranaka.

Oslobođenje

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.