SDP BiH Sattleru: EU mora preći sa riječi na djela

Delegacija SDP BiH u sastavu Denis Bećirović, potpredsjednik SDP BiH, Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP BiH, Ivan Boban, potpredsjednik SDP BiH, Benjamina Londrc, potpredsjednica SDP BiH i Nerin Dizdar, politički direktor SDP BiH razgovarala je danas sa specijalnim predstavnikom EU u BiH, ambasadorom Johannom Sattlerom.

Čelnici SDP BiH su g. Sattleru potcrtali stav da je krajnje vrijeme da međunarodna zajednica pređe sa riječi na djela kada je u pitanju trenutna kriza i protivustavno djelovanje Milorada Dodika i organizirane grupe oko njega.

Generalna ocjena SDP-a BiH je da je ugrožen ustavni poredak BiH i da je krajnje vrijeme za odlučnu reakciju ovlaštenih predstavnika međunarodne zajednice i domaćih organa vlasti.
Sagovornici su se složili da se radi o kriznoj situaciji u kojoj je nužno poduzimanje konkretnih koraka.

Konstatirano je da je kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH nedopustiv čin i da će svi koji krenu u tom pravcu snositi najozbiljnije krivično-pravne sankcije.

Ohrabrujuća je poruka g. Sattlera da EU nema plan B za BiH kada je u pitanju očuvanje integriteta, cjelovitosti i suvereniteta BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.