Banja Luka

SDP BiH prvi put ozbiljno ide na osvajanje vlasti u RS

Mirsad Đapo je rekao da prvi put vrlo ozbiljno idemo ka tome da budemo dio vlast

Slika

Predstavnici Socijaldemokratske partije (SDP) BiH uvjereni su u dobar izborni rezultat na teritoriji entiteta RS-a, na predstojećim izborima, te ne žele biti dio nijednog bloka u RS.

-Nećemo biti moneta za potkusurivanje ni poziciji ni opoziciji u RS – naglasio je potpredsjednik SDP-a BiH Mirsad Đapo danas, uoči Izborne konferencije Gradske organizacije SDPBiH Banja Luka.

Nakon izbora, najavio je, opredjelit će se, shodno stranačkom programu, s kim će učestvovati u vlasti.

-Prvi put vrlo ozbiljno idemo ka tome da budemo dio vlasti – istakao je Đapo i podsjetio da je SDP BiH nije oslabljena, već se, naportiv, svakim danom povećava broj članova te partije u Banjoj Luci.

SDPBiH sa svojih pet politika, dodao je, želi dokazati da su politički faktor koji je radio i radi, a nisu dio problema, već rješenja u BiH.

Đapo je dodao i da je SDP BiH multietnička stranka i ne mogu biti dio jednocionalnih lista.

I potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović uvjerava da je njegov primjer rada na toj funkciji pokazatelj da se mogu postići značajni rezultati, pa i s, kako je naglasio, malim budžetom s kojim raspolaže njegov kabinet.

-Troškovi mog kabineta s bruto plaćama i drugim su bili 205.000 KM, a svojim aktivnostima uspio sam u RS osigurati oko 25 miliona KM grant sredstava – pojasnio je Suljkanović i podsjetio na samo neke od projekata koje je pokrenuo za pomoć građanima.

Suljkanović je naglasio da će Banja Luka imati jak gradski odbor, a dobre rezultate očekuju i u Doboju, Prijedoru, Zvorniku, dijelu Brčko Distrikta…

-SDP BiH je u Banjoj Luci prije 10 godina imao svoje odbornike u gradskoj vlasti – podsjetio je Suljkanović i naglasio da se morala promijeniti situacija u kojoj su pojedinci u tom gradu radili samo za sebe, a ne za stranku.

I članica Glavnog odbora SDP-a BiH Katarina Rajčević uvjerava da u Banjoj Luci imaju značajnu stranačku infrastrukturu, a posebno kada je u pitanju Forum žena u kojem su zastupljenje propadnice svih nacija.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.