Skidanje Zakona sa Dnevnog reda

SDP BiH protiv Zakona o zavodu za školstvo Srednjobosanskog kantona

Zastupnici u Skupštini Srednjobosanskog kantona (SBK) na današnjoj sjednici  razmatrat će i Zakon o zavodu za školstvo Srednjobosanskog kantona o kojem bi se zastupnici trebali izjašnjavati po skraćenom postupku…

Zastupnik SDP u Skupštini, Senad Selimović smatra da je donošenje ovog zakona ishitreno jer SBK nema ovaj Zavod već godinama i da je to uvod u nove podjele i nastavak segregacije u školstvu.

Pored toga, Selimović navodi da se radi o prepisanom zakonu iz Republike Hrvatske koji je i ova država napustila pridruživanjem Europskoj Uniji, te osnovala Agencije koje imaju savjetodavnu funkciju.

Predsjednik Kantonalnog Odbora SDP i zastupnik u Skupštini, Nijaz Helez smatra kako bi nakon dvije škole pod jednim krovom dobili još jedan srednjobosanski specijalitet.

Zastupnici SDP-a će na današnjoj sjednici tražiti da se ovaj zakon skine sa Dnevnog reda.

bug.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu



Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.