Održana Programska konvencija SDP BiH u Bihaću

SDP BiH protiv rasprodaje državnih kompanija

Bihać je bio domaćin Programske konvencije Socijaldemokratske partije BiH, na kojoj je okupljenim članovima i simpatizerima predstavljen Izborni program i kandidati Gradske organizacije Bihać za lokalno Gradsko vijeće.

Jedan od dijelova Izbornog programa SDP-a govori o tome kako bi se ekonomski potencijal većine općina trebao ogledati u uspostavi javno-privatnog partnerstva, kao i mogućnošću pristupa sredstvima iz fondova Evropske unije. SDP BiH smatra da je ovo moguće iskoristiti prvenstveno kroz dalji razvoj vlastitih kapaciteta lokalnih zajednica za privlačenje investicija, razvoj projekata i projektne dokumentacije.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, u svom govoru naveo je da aktuelna vladajuća koalicija zadužuje bh. građane za milijardu KM kod Međunarodnog monetarnog fonda, a da, pritom, niko ne zna na šta BiH obavezuje.

«Kredit MMF-a nije poklon. Taj novac ćemo dobiti ako ispunimo određene uslove. Šta su ti uslovi? Da li su vlasti odlučili prodati telekome i Elektproprivredu? Nigdje nema jasnog objašnjenja. Evo sada žele netransparentno prodati Sarajevo osiguranje. To je najveća osiguravajuća kuća u BiH koja postiže dobre poslovne rezultate. Vlada FBiH na telefonskoj sjednici donosi odluku da državne dionice u ovoj kompaniji prodaje na berzi i tu odluku nigdje ne objavljuje. Nema nikakve analize zašto i kako, po kojoj cijeni? Pa to je vrhunac netransparentnosti. Međutim, to je i očekivano, jer ova vlast samo funkcionira na principu trgovine», dodao je Nikšić.

Hajrudin Havić, predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH USK i kandidat SDP-a za gradonačelnika Bihaća, istaknuo je kako je spreman uhvatiti se u koštac sa problemima koje godinama muče građane ovog grada.

«Spreman sam na sve izazove koje nosi ova kandidatura. Nesposobna lokalna vlast u ovom gradu učinila je da Bihać u četiri godine postane grad slučaj. Za to vrijeme Bihać stagnira, a to najbolje osjete naši sugrađani. SDP planira od Bihaća napraviti grad budućnosti, koji će biti okosnica razvoja čitave regije», naveo je Havić.

Fatka Kulenović, predsjednica Gradske organizacije SDP Bihać, prilikom predstavljanja Izbornog programa ove organizacije, predstavila je i listu kandidata za Gradsko vijeće.

«Na našoj listi se nalaze kandidati koji imaju izražen veliki entuzijazam i ljubav prema našem gradu. Radi se o odgovornim ljudima, koji žele dobro ovom gradu i to će dokazati kroz svoj vijećnički rad. Prilikom promocije našeg Programa obići ćemo sve dijelove Bihaća, kako bi građanima, na najbolji način, promovirali vrijednosti za koje se zalažemo», rekla je Kulenović.

Na Programskoj konvenciji okupljenim simpatizerima i članovima obratili su se i generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić i predsjednik Glavnog odbora SDP BiH Saša Magazinović.

 

 

 

 

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.