Sarajevo

SDP BiH predao kandidatske liste za Opće izbore u BiH

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Svetozar Pudarić je kazao novinarima da je na listama 596 kandidata.

Slika

Socijaldemokratska partija  BiH predala je danas Centralnoj izbornoj komisiji BiH kandidatske liste za predstojeće opće izbore u BiH. 

Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Svetozar Pudarić je kazao novinarima da je na listama 596 kandidata. 

– Da je bilo možda još dan-dva prešli bismo i 600. Mislim da i ovaj put ćemo biti stranka koja ima najveći broj kandidata. Osim kandidata za člana Predsjedništva BiH iz izborne jedinice Republika Srpska, SDPBiH ima kandidate za sve ostale inokosne funkcije, znači za člana Predsjedništva iz izborne jedinice Federacija BiH, za predsjednika, odnosno potpredsjednika RS-a, kandidatske liste za sve izborne jedinice na svim nivoima – kazao je Pudarić. 

Dodao je da očekuju da će na ovim općim izborima postići takav rezultat „koji će opravdati sve ove ljude i sve ove kandidatske liste koje smo danas predali“. 

– Da oni mogu računati na povjerenje birača koji će SDPBiH zadržati kao najjaču političku snagu u BiH i da ćemo nakon izbora, jednako kao što su i naše liste sastavljene od pripadnika svih naroda i nacionalnih manjina, imati takav sastav i klubova u skupštinama, odnosno u parlamentima u BiH kao što smo i do sada imali – kazao je Pudarić. 

Naveo je da imaju na listama oko 60 posto Bošnjaka, otprilike po 15 posto Srba i Hrvata i malo više od 10 posto pripadnika drugih naroda i onih koji se osjećaju Bosancima i Hercegovcima ili nemaju nacionalno određenje. 

Pudarić je kazao da je 45 posto žena. 

– Malo smo prebacili zakonski minimum koji je podignut na 40 posto za manjinski spol. Mi nemamo problema u SDP-u ni da nađemo kvalitetne ljude, ni ljude koji su raspoloženi da uđu u borbu za BiH, bilo gdje na području BiH, iz bilo kojeg naroda, ni Bošnjake, ni Hrvate, ni Srbe, ni Albance, ni Rome, pa ni muškarce i žene – kazao je Pudarić. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.