Sjednica Predsjedništva

SDP BiH pozdravlja drugo povećanje penzija u mandatu Nermina Nikšića

Ispunjene pretpostavke za drugo povećanje penzija u Federaciji BiH od 5%.

Slika

Predsjedništvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine na današnjoj sjednici informisano je od strane Generalnog sekretara SDP-a i Premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića o ispunjavanju pretpostavki za drugo povećanje penzija u Federaciji BiH od 5% u periodu manjem od tri godine u mandatu ove vlade. To je rezultiralo praktično trinaestom penzijom na godišnjem nivou u odnosu na period od prije 3 godine.

Predsjedništvo SDP-a pozdravlja konačnu deblokadu rada Elektroprenosa BiH, za što su zaslužni entitetski premijeri na osnovu političkog dogovora koji je postignut prije godinu dana. Rad Elektroprenosa je bio blokiran skoro osam godina, a nakon deblokade konačno će zaživjeti prva korporacija na državnom nivou. Očekuje se investicioni ciklus u elektroprenosnu mrežu u Bosni i Hercegovini od više stotina miliona KM, a sredstva dobijena iz neraspoređenog viška prihoda idu isključivo u razvojne projekte.

Predsjednik SDP-a dr Zlatko Lagumdžija, informisao je Predsjedništvo o susretima koje je u svojstvu ministra vanjskih poslova imao na 50. sigurnosnoj konferenciji u Minhenu. Tokom susreta sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem naglašeno je da BiH i Srbija moraju poštovati Protokol između Tužilaštva BiH i Tužilaštva za ratne zločine Republike Srbije o saradnji u progonu počinilaca krivičnih djela ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida, kako se više nikada ne bi dogodilo da se građani Bosne i Hercegovine osjećaju nezaštićeno.  

Princip reciprociteta i u dobru i u zlu mora da zaživi u odnosima između dvije suverene zemlje. Na taj način i BiH ima puno pravo i obavezu da štiti svakog svog građanina. SDP će na tome insistirati tako što će uvijek dosljedno braniti državu i njene institucije.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.