SDP BiH potpisnik Deklaracije o poštovanju Etičkog kodeksa u javnom nastupu i izbjegavanju govora mržnje

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je u posjetu Generalnog sekretara „Društva novinara BiH“ Fedžada Fortu, povodom potpisivanja Deklaracije o Poštovanju Etičkog kodeksa u javnom nastupu i izbjegavanju govora mržnje.

Forto je predstavio misiju društva da utječe na kreiranje javnog mijenja suzbijajući govor mržnje, na što deklaracija jasno poziva. Retorika mržnje je naročito prisutna u predizbornim kampanjama, zbog čega je nužno poštivanje profesionalnih novinarskih standarda i osuda takvog govora.

Ispred SDP-a, predsjednik Nermin Nikšić je istaknuo da novinari imaju punu podršku u svom radu, da ne smiju biti predmet ucjene ni prijetnji, te da podržava ideju suzbijanja govora mržnje u medijima, na čemu zajedno mogu trebaju raditi i novinari i političari.

SDP će biti potpisnik Deklaracije, a njen je promotor u praksi već duže vrijeme, jer svoju kampanju gradi na pozitivnim vrijednostima, predstavljanju konkretnih rješenja za građane i izbjegavajući prizemne kvalifikacije protivnika.

Na kraju sastanka zaključeno je da treba nastaviti raditi na poboljšanju sveukupne situacije u društvu, a čiji bitan segment čine mediji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.