Usvojeno u Općinskom vijeću Gradačac

SDP BiH podržava zahtjeve plenuma građana Gradačca

U što kraćem roku pokrenuti postupak revizije privatizacije, izmijeniti propise u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja i komunalnih djelatnosti.

Slika

U utorak 25.02.2014. godine, u Gradačcu je održana vanredna sjednica Općinskog vijeća. SDP OO Gradačac podržava zaključke koje je općinsko vijeće Gradačac na vanrednoj sjednici jednoglasno je prihvatilo, a koje su zajednički donijeli kolegij općinskog načelnika, predstavnici plenuma građana i zastupnički klubova.

Usvojeno je ukupno sedam zaključaka i podneseno sedam inicijativa. Jedna od bitnijih inicijativa odnosi se na to da se u što kraćem roku pokrene postupak revizije privatizacije, također se traži izmjena propisa u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja i komunalnih djelatnosti, te da se upošljavanje vrši putem javnog natječaja i da kriterij budu dužina čekanja na posao i pripadnost braniteljskoj populaciji. Inicirano je i donošenje posebnog zakona o porijeklu imovine uz obvezu dokazivanja pojedinca, a ne organa.

Odlučeno je da se prema kantonalnim i entitetskim organima vlasti upute zahtjevi koji su u njihovoj nadležnosti, a to su: besplatna zdravstvena zaštita za sve građane, ukidanje tzv. zdravstvenih markica koje su "nezakonito uvedene".

Posebno je potrebno naglasiti i pozdraviti činjenice koje je iznio općinski načelnik Edis Dervišagić, a tiču se trenutnog stanja općinskog budžeta. Jedna od bitnih stvari izmedju ostalog je ostvarenje suficita u 2013 godini od oko 2 miliona konvertibilnih maraka, što je od velikog značaja za našu Općinu.

Ovako ostvaren suficit jasan je i odgovor SBB-u i svim onim koji se pitaju da li je Općina funkcionalnija sa pet službi nego ona koja je bila sa tri. Da li je funkcionalnija potvrđuje i to da ovako organizovana Općina vraća nagomilane dugove koje je proizvela ona „Vlast“ koju su činili kadrovi SBB-a, a koja je bila tako složena da je jedan čovjek istovremeno ugovarao poslove, realizovao i naravno plaćao.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.