SDP BiH osuđuje prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine osuđuje šovinističke, seksističke prijetnje i izljeve mržnje prema Lani Prlić, potpredsjednici SDP BiH, a sve zbog njenog Facebook statusa u kojem poziva građane da se vakcinišu.

Količina uvreda i prijetnji nakon ovog posta je nešto sa čime se moraju pozabaviti nadležni sigurnosni organi, pogotovo jer se dobrim dijelom radi o osobama koje nemaju hrabrosti da pišu pod svojim pravim imenom i prezimenom.

Vjerujemo da ovakva količina mržnje ne bi bila usmjerena prema nekom muškarcu, nego je očigledno da su se vrijedni pregaoci zavjera o tome kako korona ne postoji, obrušili na Lanu Prlić zato što je ženska osoba.

Iako je ljudsko pravo svakog građanina da donese odluku o tome da li se treba vakcinisati ili ne, poziv Lane Prlić na vakcinaciju predstavlja civilizacijsku urgenciju.

Urgencija se pogotovo odnosi na građane Bosne i Hercegovine, čija je država apsolutnim nemarom viših nivoa vlasti, upetljanih u razne afere sa kupovinom medicinskih potrepština za pandemiju, postala prva po broju smrtnih slučajeva od korone u Evropi, a pri vrhu je i svjetskog poretka.

Svima koji prijete, promoviraju nasilje i šire mržnju zbog ovakvih poteza, poručujemo da svako ima pravo da radi sa svojim zdravljem šta god želi, kao što to radi i naša Lana Prlić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.