Sjednica Glavnog odbora SDP-a

SDP BiH opredjeljen za jačanje socijaldemokratije u BiH

Na sjednici su donesene odluke o tome da se delegati na Vanrednom kongresu izjasne o izmjenama Statuta SDP BiH, izborom između dva modela izbora rukovodećih organa partije, koja uvodi nove demokrataske standarde u SDP BiH i jaču ulogu članova u unutarstranačkim izborima.

Slika

Na danas održanoj sjednici Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH utvrđene su posljednje aktivnosti vezane za organizaciju Vanrednog kongresa SDP BiH, koji će biti održan sljedeće subote, 6.decembra.

Pored utvrđivanja prijedloga materijala za Treći vanredni kongres, donesen je i Prijedlog odluke o prihvatanju Sporazuma o ujedinjavanju SDP BiH i Unije socijaldemokrata. Sporazum podrazumijeva opredjeljenost za jačanjem socijaldemokratije u BiH, jer su ove dvije partije uvjerene da socijaldemokratsska ideja nosi snagu neophodnu za integraciju i prosperitet bh. društva i države.

Osim ovog Sporazuma, donesene su i odluke o tome da se delegati na Vanrednom kongresu izjasne o izmjenama Statuta SDP BiH, izborom između dva modela izbora rukovodećih organa partije, koja uvodi nove demokrataske standarde u SDP BiH i jaču ulogu članova u unutarstranačkim izborima.

Na sjednici su potvrđeni kandidati za predsjednika SDP BiH koje čine Bešlagić Selim, Borić Besima, Nikšić Nermin, Pudarić Svetozar i Pejanović Mirko. Osim kandidata za predsjednika, potvrđene su i šire liste kandidata za Glavni i Nadzorni odbor SDP BiH, o kojima će se izjasniti delegati na predstojećem Trećem vanrednom kongresu.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.