Bosanska Gradiška

SDP BiH obilježio Dan oslobođenja opštine Gradiška

Povodom 24. aprila Dana oslobođenja opštine Gradiška delegacija Opštinske organizacije Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Gradiška položila je vijenac na Centralni spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora iz Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945. godine.

Obilježavanju značajnih datuma iz istorije Gradiške opštine posvećuje se posebna pažnja u OO SDP BiH Gradiška, sa ciljem prenošenja i njegovanja tekovina NOB-e na mlade generacije i očuvanja pomena na hrabre borce NOR-a i mnogobrojne žrtve fašističkog terora koji su svoj život dali za slobodu. Za slobodu su svoj život dala i tri narodna heroja iz ovog kraja: Stevan Dukić, Enver Šiljak i Lepa Radić.

Pored polaganja vijenaca delegacija OO SDP BiH Gradiška je učestvovala i na otvaranju stalne arheološke postavke Zavičajnog muzeja Gradiška po nazivom „Arheološka baština Opštine Gradiška“ od praistorije do kraja srednjeg vijeka“.

U okviru obilježavanja Dana opštine Gradiška održan je festival tradicionalne gastronomije i kulturne baštine „Zdravofest 2016“, na kojem su održana takmičenja za najbolji lovački i ribolovački kotlić, izložba zdrave hrane, promocija domaćih rakija, vina i sokova, pčelinjih i drugih eko proizvoda. Ovu tradicionalnu manifestaciju pored velikog broja posjetilaca, posjetili su i mnogi članovi SDP BiH Gradiška, a pojedini članovi SDP BiH su bili i učesnici takmičarskog dijela manifestacije.

Aktivisti Foruma mladih SDP BiH Gradiška, u toku ove manifestacije podijelili su mnogobrojnim građanima prvi broj novina SDP BiH „Glas slobode“.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu