Forum žena SDP BiH

SDP BiH obilježava 8. mart

Socijaldemokratska partija BiH i Forum žena SDP BiH, u saradnji sa partnerskim organizacijama, obilježavaju Sedmicu ravnopravnosti spolova, koja traje od 1.3.- 8.3.2017. godine. Cilj je da se skrene pažnja na pitanja položaja žena u Bosni i Hercegovini, te o potrebi njihovog ravnopravnog učešća u ekonomskom, društvenom i političkom životu.

Forum žena je do sada održao dva okrugla stola, u Sarajevu, na temu „Ohrabrivanje muškaraca za aktivnijim učešćem u feminističkim pokretima“, gdje se govorilo o jednakom učešću i muškaraca i žena u zagovaranju rodne jednakosti, i u Tešnju na temu „Kako prepoznati osobu u krizi i kako joj pomoći“, gdje je bilo riječi o modernoj bolesti – stresu, kako ga prepoznati i kako prevazići, te na koji način to rade muškarci, a na koji žene.

Danas, 7.3.2017. godine nas očekuju četiri okrugla stola, u Brezi, Doboj Jugu, Maglaju i Tuzli, a za 8. mart su planirane ulične akcije na slijedećim lokacijama: Vareš 09:00h, Doboj i Maglaj 10:00h, Tuzla 10:30h, Tešanj i Bihać u 11:00h, Sarajevo, Breza i Gračanica 11:30h, Mostar 11:59h, Zenica, Visoko, Zavidovići i Kakanj 12:00h i Doboj Jug 16:00h.

Ulične akcije imaju za cilj da obilježavaju 8. mart, Međunarodni dan žena, promoviraju dostignuća u pravima žena, te dalje insistiraju na postizanju pune rodne ravnopravnosti. U obilježavanje 8. marta ove godine su, pored članica, aktivno uključeni i članovi SDP BiH, koji svojim primjerom žele demonstrirati predanost postizanju rodne ravnopravnosti kao jedne od ključnih socijaldemokratskih vrijednosti.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.