SDP BiH Novo Sarajevo razočaran neglasanjem o smanjenju plata i paušala

Nakon duže rasprave i nekoliko pauza na sjednici, većina vijećnika i vijećnica u OV Novo Sarajevo je bila suzdržana, te navedeni prijedlog nije uvršten u dnevni red

Slika

Klub vijećnika i vijećnica Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Općinskom vijeću Novo Sarajevo razočaran je odlukom većine u OV Novo Sarajevo da ne podrži uvrštavanje prijedloga izmjena i dopuna općinskih odluka o plaćama izabranih dužnosnika i vijećničkim paušalima na dnevni red 15. sjednice OV Novo Sarajevo. 

Nakon duže rasprave i nekoliko pauza na sjednici, većina vijećnika i vijećnica u OV Novo Sarajevo je bila suzdržana, te navedeni prijedlog nije uvršten u dnevni red. 

– U svom političkom djelovanju na OV, SDPBiH Novo Sarajevo dosljedno slijedi zaključke Predsjedništva SDPBiH u kojima je naglašena potreba za što hitnijim provođenjem mjera štednje odnosno smanjenje plata i naknada zvaničnicima na svim nivoima vlasti. Iako su glavni organi nekih drugih političkih partija, poput Stranke demokratske akcije BiH, usvojili slične stavove ipak se odugovlači s njihovim provođenjem, što dovodi u pitanje njihovu vjerodostojnost i šalje lošu poruku građanima i građankama koji zahtjevaju odgovornu politiku – saopćeno je iz Općinskog odbora SDPBiH Novo Sarajevo
 
Također su izrazili nadu da će se ovakvo djelovanje promijeniti, te podsjećaju da je Klub vijećnika i vijećnica SDPBiH Novo Sarajevo i ranije bio protiv odluka koje se odnose na povećanje plata izabranih dužnosnika i vijećničkih paušala.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.