SDP BiH nije u koaliciji sa SDA u Gradu Sarajevu

U cilju valjanog informiranja javnosti, u ime Kluba vijećnika i vijećnica SDP BiH u Gradskom vijeću Grada Sarajeva, želimo naglasiti kako su notorne neistine da je SDP BiH u koaliciji sa SDA, na nivou lokalne samouprave u Gradu Sarajevu.

Jedina koalicija, koja je u ovom mandatnom periodu dogovorena u Gradu Sarajevu, jeste ona kojom su tadašnji SDU BiH, Naša stranka, Stranka za BIH i nekoliko samostalnih vijećnika, predvođenih sa SDA, dogovorili raspored funkcija u sarajevskim gradskim opštinama i Gradu Sarajevu. Nakon toga, njihov interes za razvojne projekte i budućnost Grada je naprasno nestao, a pažnja se usmjerava na bespotrebna politička prepucavanja.

Neodgovornim iznošenjem neistina o nepostojećim koalicijama samo se nastavljaju politika

izbjegavanja odgovornosti za neispunjena obećanja, zbog kojih građani i gube vjeru u svoje političke predstavnike.

Ovo je već poznati scenario kojem svjedočimo na nivou Federacije BiH i kantona u kojem SDA i DF pokušavaju uvući SDP BiH u svoj prazni politički projekat, koji vode zajedno sa HDZ-om.

Izborom novog predsjedavajućeg Gradskog vijeća stvoreni su uslovi da sve političke stranke koje učestvuju u radu Gradskog vijeća preuzmu odgovornost za zaštitu prava na lokalnu samoupravu građana i građanki Sarajeva, za koju se navodno zalažu.

SDP BiH u Gradskom vijeću djeluje samostalno sa osnovnim ciljem zaštite prava na lokalnu

samoupravu građana i građanki Sarajeva te realizacije razvojnih projekata, poput EYOWF-a 2017 i obnove sarajevske žičare.

SDP BiH će se nastaviti zalagati za odgovornu politiku u kojoj će oni koji preuzmu funkcije, preuzeti i odgovornost za obećanja data građanima i građankama Sarajeva i BiH.

Izvor: Klub vijećnika i vijećnica SDP BiH u Gradskom vijeću Grada Sarajeva

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.