SDP BiH nije dio nove u Vlade Livanjskom kantonu, Hana Milak nije glasala za istu

Tijekom jučerašnjeg dana u Tomislavgradu održana je redovita sjednica Skupštine HBŽ, a nakon iste i Izvanredna sjednica Skupštine HBŽ, na kojoj je razriješena Stara i imenovana Nova Vlada HBŽ. U medijima i na portalima u BiH pojavile su se netočne informacije, a vezano za glasovanje i potporu imenovanju nove Vlade HBŽ.  Naime, od općih izbora u 10.mjesecu 2022, trajali su pregovori oko formiranja nove skupštinske većine koja se iskristalizirala tek neposredno prije zasjedanja spomenute izvanredne sjednice Skupštine HBŽ.

Dakle, SDP K-10 u ovom momentu ima tri zastupnika u Skupštini i nije dio parlamentarne većine. Zastupnici SDP-a su na temelju zaključaka KO SDP K-10 jednoglasno podržali proračun za 2024. godinu, a vodeći se potrebama korisnika proračuna, socijalnim kategorijama stanovnika našeg kantona i drugim ljudima u potrebi, u ova teška inflacijska vremena. Nakon toga, zastupnici SDP bili su protiv imenovanja nove Vlade, na način da su dva zastupnika bili protiv imenovanja nove Vlade, a zastupnica Hana Milak je napustila održavanje izvanredne sjednice Skupštine, dakle netočna je informacija da je podržala istu. Za novu Vladu glasovali su HNP (5), HDZ 1990 (4), SDA (2), SNSD (2), SNS f BiH (1), Srpsko jedinstvo (1), i dva 2 „preletača“ koji su u skupštinu HBŽ ušli sa liste HDZ BiH, što čini 17 zastupnika potrebnih za dvotrećinsku većinu u Skupštini HBŽ.

Objavljivanje ovakvih netočnih informacija u medijima dolazi od istih onih koji su tijekom pregovora o uspostavi većine, radili na razbijanju jedinstva SDP K-10, ali SDP iz ovih pregovora izlazi i kadrovski i organizacijski jači. Postignuta je puna suglasnost oko djelovanja u oporbi i kao takvi pripremamo se, odlučni da na predstojećim lokalnim izborima napravimo svojevrsni iskorak naprijed.

Novoj vladi HBŽ želimo uspjeh u radu, ali ćemo kroz oporbeno djelovanje naći priliku za povećanje ugleda i rejtinga SDP-a u K-10 i dalje napredovanje koje će se ogledati u povećanju broja vijećnika u sredinama u kojima već djelujemo i povratak u općinska vijeća u kojima nas nema.

Još jednom, zahvaljujemo se našim zastupnicima na iskazanoj odlučnosti, a našim biračima hvala na povjerenju, uz poruku da bez bojazni podržavaju i dalje naše djelovanje i politiku koja se ovaj put nije vidjela u ovoj šarolikoj skupštinskoj većini, na način kako su neki to zamislili.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.