SDP BiH neće učestvovati u produbljivanju političke krize u USK

Predsjedništvo KO SDP BiH USK danas je na redovnoj sjednici razmatralo aktuelnu političku situaciju u Kantonu.

Uzimajući u obzir krizu vlasti koja se ogleda u blokiranju rada Skupštine USK s jedne, kao i složenost političkih prilika u cijeloj Bosni i Hercegovini s druge strane,  SDP BiH kao ozbiljna Partija neće učestvovati u produbljivanju političke krize u Kantonu koja se ogleda u rušenju postojeće izvršne vlasti a što bi dovelo do nekontrolisanog haosa.

Članovi  aktuelne Vlade USK koji dolaze iz Socijaldemokratske partije BiH u proteklom periodu puno su uradili za interes građana našeg Kantona, što se najviše osjetilo kroz konsolidaciju Budžeta USK, subvencije i pomoći iz oblasti poljoprivrede te u primjeni novih Kolektivnih ugovora u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

Smatramo da građani Unsko-sanskog kantona ne zaslužuju još jednu  predstavu temeljenu na  novim političkim turbulencijama i „borbama za fotelje“ čiji  cilj nije  poboljšanje životnog standarda građana, već što  bolje pozicioniranje  pred Opće izbore u BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.