SDP BiH neće učestvovati u današnjem zasjedanju Narodne skupštine RS

Članovi poslaničke grupe Socijaldemokratske partije BiH Saša Grbić, Andrea Gajić i Mirsad Duratović, danas su, prije početka sjednice Narodne Skupštine Republike Srpske, održali press-konferenciju, na kojoj su poslali sljedeće poruke.

„Nažalost, u ovoj državi, želja za vlašću kao i etnonacionalni populizam toliko su zaslijepili političke elite da su danas, u 2024. godini, a u trenutku kada smo otvorili pregovore sa Evropskom unijom spremni da izazovu nove sukobe.

Danas se prvi put kao čovjek, otac, djed, osjećam zabrinuto i pitam se šta nam slijedi u danima koji su ispred nas. Naravno, možemo u nedogled iznositi političke stavove koji su često i potpuno suprotstavljeni ili čak, bez želje da uvažimo sagovornika bez obzira koliko se sa njim ne slagali.

Sazivanje Narodne skupštine Republike Srpske sa ovakvim dnevnim redom, za mene i za nas u Socijaldemokratskoj partiji Bosne i Hercegovine predstavlja crvenu liniju ispod koje ne idemo.

Ja, kao čovjek, mogu samo još jednom da pozovem na razum, ali i da upozorim da svi koji su spremni da ovako olako donose odluke budu i spremni na sve što dolazi u narednom periodu.

Ne želim svojim odlukama da bilo čije dijete guram u rat!

Zbog toga, želim obavjestiti javnost da poslanička grupa Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine u Narodnoj skupštini Republike Srpske neće biti dio ni zasjedanja, niti odluka koje su korak ka podjeli države.

-Sve ovo što radite nije dobro! Ovo je neodgovorno prema građanima, te apelujem još jednom da pronađete mrvicu razuma. U suprotnom, slijede nam teški dani“, naveo je šef poslaničke grupe SDP BiH Saša Grbić.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.