Damir Mašić

SDP BiH neće kvazipatriotski kalkulisati

Damir Mašić, zastupnik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine, u Federalnom parlamentu kazao je večeras za N1 da je ove godine u ovoj instituciji došlo do kulminacije u političkom nerazumijevanju i da se traži najmanji izgovor za blokadu rada.

Zašto je ovaj sastav Zastupničkog doma najgori do sada i zašto se zastupnici bune protiv nacionalnog prefiksa u nazivima javnih preduzeća?
Mašić je kazao da parlamentarna većina nema program.

”Parlament je uglavnom slika i prilika ne samo društva, već i izvršne vlasti. Mi nažalost imamo Vladu takvu kakvu imamo. Parlamentarna većina nema program. Ove godine je došlo do kulminacije gdje oni traže i najmanji izgovor da blokiraju rad”, rekao je za N1 Damir Mašić.

”Da svi građani u Federaciji sva javna preduzeća osjećaju svojim. Na kraju, kada smo nakon četiri sjedinice insistiranja, zastupnici HDZ-a su napustili sjednicu. Međutim, to su samo nus produkti prilično lošeg koncepta vladanja i zbog toga što parlamentarna većina ne da ne postoji već se u potpunosti raspala. Ova zakazana sjednica je vrhunac improvizacije”, dodao je on.

Nije štedio riječi kritike na Vladu Federacije na čelu s Fadilom Novalićem.

”Mislim, zaista je nezahvalno davati bilo kakvu vrstu prognoza pogotovo za Vladu koju vodi gospodin Novalić. On sam nekad ima kontradiktorne izjave. Zaista je jako teško kada očigledno HDZ iz određenih razloga kalkuliše. Sjednica Doma naroda nije zakazana. Ne vidim razlog zašto bi se Poslovnik kršio. Bili bi puno mudriji da su išli s odlukom o privremenom finansiranju”, naglasio je gost Dana uživo.

O situaciji u SDP-u…

”Od poraza 2014. godine napravili smo niz koraka da pokažemo da smo naučili iz grešaka koje smo pravili. Pokazali smo oporavak kroz rezultate opštinskih izbora 2016. Nekoliko mjeseci smo radili s našim prijateljima u Banjaluci, predstavili smo respektabilan broj ljudi. Isti proces se dešava i u Hercegovini i u Zapadnoj Hercegovini. Trudimo se da pokažemo da nam je bitan svaki čovjek, da nas apsolutno ne interesuje koje je ko vjere i nacije. Mi nećemo kvazipatriotski kalkulisati”.

O prelasku Selima Bešlagića u Našu stranku…

”Gospodin Selim Bešlagić je bio prilično neaktivan u proteklom periodu. Žao mi je što nije uspio da artikuliše svoje interese. Ja ne znam šta je on dogovorio s Našom strankom, želimo mu sreću. Pozdravljamo sve ovo što se radi”.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.