Sarajevo

SDP BiH najoštrije osuđuje prijetnje upućene Dariju Novaliću

Prijetnje Dariju Novaliću smatramo direktnim pritiskom na slobodno i nezavisno novinarstvo, ali ih smatramo i zabrinjavajućim oblicima zastrašivanja i ugrožavanja sigurnosti novinara i urednika.

Slika

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje prijetnje upućene glavnom i odgovornom uredniku magazina Start Dariju Novaliću. Prijetnje, koje su uputile nepoznate osobe, vezane su za aktuelno suđenje u predmetu Bojan Cvijan i drugi, procesuiranom u Sudu BiH, a kojim su obuhvaćena kriminalna grupa Darka Eleza.

Prijetnje Dariju Novaliću smatramo direktnim pritiskom na slobodno i nezavisno novinarstvo, ali ih smatramo i zabrinjavajućim oblicima zastrašivanja i ugrožavanja sigurnosti novinara i urednika. Magazin Start je medij koji na profesionalan i objektivan način piše o aktuelnim temama u bh. društvu,  a vjerujemo kako ih ovaj napad neće obeshrabriti u njihovom budućem novinarskom radu.

U cilju zaštite medijskih sloboda i stvaranja sigurnog okruženja za normalan i dostojanstven rad novinara i medija, zaštite novinarske profesije i zagarantiranih ljudskih prava, SDP BiH zahtijeva od Ministarstva unutrašnjih poslova  i Tužilaštva Kantona Sarajevo da se pronađe i najoštrije sankcionira počinilac ovog kriminalnog djela.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.