Sarajevo

SDP BiH najoštrije osuđuje napade na povratnike

Ubistvo Ahmeta Hasanovića još je jedan dokaz da su povratnici u Republiku Srpsku sigurnosno ugroženi i da im niko ne garantuje osnovna ljudska prava.

Slika

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje nedavne napade na povratnike u oba bh. entiteta, od kojih je jedno rezultiralo gnusnim ubistvom povratnika u Kozluku.

Ubistvo Ahmeta Hasanovića još je jedan dokaz da su povratnici u Republiku Srpsku sigurnosno ugroženi i da im niko ne garantuje osnovna ljudska prava.

S druge strane, u trenutku ovog gnusnog zločina, vlasti manjeg bh. entiteta nastavljaju sa apsurdnim saslušavanjem predsjednice Udruženja Majke Srebrenice Hatidže Mehmedović u policijskoj stanici u Srebrenici, zbog ulaska u prostor zemljoradničke zadruge u Kravici, čime je, navodno, prekršila zakon.

Također, SDP BiH osuđuje i nedavno izvršeno teško razbojništvo u selu Ratanj, na području općine Kakanj, u kojem živi pet hrvatskih povratničkih porodica. U napadu koji je izvršen na nekoliko kuća, dvoje starih i hendikepiranih mještana Nikola i Marica Crepulja, su teško pretučeni i završili su u bolnici u Zenici. 

Ovo, nažalost, nisu prvi slučajevi napada na povratnike, stoga pozivamo sve, pogotovo vlasti u RS, da se bave konkretnim rješavanjem problema povratničke populacije i da prestanu sa političkim pritiskom na rad povratničkih udruženja.

Također, SDP BiH zahtijeva da počinioci ovih gnusnih djela budu adekvatno zakonski kažnjeni.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.