SDP BiH konvencijama u Doboju i Tešnju počeo sa promocijom Izbornog programa za lokalne izbore

Socijaldemokratska partija BiH je u Doboju i Tešnju zvanično započela sa održavanjem Programskih konvencija, koje će se u sljedećih 15-ak dana održati u gradovima širom Bosne i Hercegovine. U sklopu ovih Konvencija SDP predstavlja svoj Izborni program za predstojeće lokalne izbore, u kojem je jasno opisana vizija rasta i razvoja BiH.

13217181_1176077249092395_1397680454346938210_o

„U sklopu promocije našeg Izbornog programa obići ćemo najmanje stotinjak opština i gradova širom BiH, čime ćemo pokazati našu ozbiljnost za nastup na predstojećim lokalnim izborima. Ponosni smo na to što smo uspjeli zaustaviti namjere aktuelne vlasti da izmjenama Izbornog zakona BiH zatvore izborne liste i ukinu zagarantovana mjesta na listama za žene. Dizanjem cenzusa za kandidate stranke bi bile te koje bi imale posljednju riječ o odabiru kandidata, a ne građani. Ponosni smo i na to što će na našim listama biti minimum 40 posto mladih, čime je SDP opet podigao standarde u političkom djelovanju. Sve što je navedeno u našem Izbornog programu spremni smo ispuniti, ništa neće ostati mrtvo slovo na papiru“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

Generalni sekretar SDP BiH Irfan Čengić naveo je da je na Programskim konvencijama važno građanima što bolje predstaviti lokalne Izborne programe.

„Važno nam je što bolje predstaviti ono što želimo uraditi za građane i lokalne zajednice, što pokazuje našu ozbiljnost  u pripremama za lokalne izbore. Mandati nisu mjerilo vrijednosti, nego ljudi koji zaista žele raditi za lokalnu zajednicu. Nakon Programskih konvencija svi zajedno moramo krenuti na teren, među građane, i raditi na tome da ostvarimo što bolji rezultat“, dodao je Čengić.

U Doboju je okupljenim članovima i simpatizerima predstavljen Izborni program za ovaj grad, kao i dosadašnji postignuti rezultati u lokalnim zajednicama.

„Naš Izborni program je samo nastavak onoga što smo ispavno radili u proteklom periodu i što su građani prepoznali. Pokazali smo da je SDP u proteklom periodu uradio mnogo dobrih stvari za Doboj, pa čak i onda kad je bilo najteže. Tu prvenstveno mislim na poboljšanje statusa povratnika, a to će nam biti i osnova djelovanja u narednom periodu“, rekao je Enes Suljkanović, potpredsjednik SDP BiH i predsjednik Gradske organizacije SDP Doboj.

Članovima i simpatizerima u Tešnju Izborni program je predstavio nosilac izborne liste Vedran Kaser, dok je predsjednik Opštinske organizacije SDP Tešanj Senad Subašić prisutne upoznao sa podrškom nezavisnom kandidatu za načelnika Amiru Galijaševiću.

„Podrška SDP-u u Tešnju svaki dan raste, a uz zajednički rad, kroz Koordinaciju pet političkih stranaka, SDP će za ove izbore podržati nezavisnog kandidata Amira Galijaševića, čiji se program uveliko poklapa sa Izbornim programom SDP BiH. Osim Vedrana Kasera, koji je nosilac naše liste, na našoj listi se nalazi 50 posto mladih, što je jasan dokaz da želimo mlade aktivnije uključiti u rješavanje lokalnih problema“, zaključio je Subašić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.