SDP BiH Kakanj obilježio godišnjicu smrti Josipa Broza Tita

Općinska organizacija SDP BiH Kakanj sazvala je sjednicu Odbora na dan 36-godišnjice Titove smrti. Sjednica je sazvana s ciljem da nas podsjeti na tekovine antifašizma kako bismo, koliko je god moguće više sublimirami vrijednosti antifašističkog pokreta.
Kao vođa KPJ josip Broz Tito, predvodio je u Drugom svjetskom ratu partizanski pokret (Narodnooslobodilačka vojska), a iz rata je izašao kao legendarni vođa.

Sjednica u povodu obilježavanja godišnjice Titove smrti prilika je da se stariji podsjete a mladi nauče v še o djelima Josipa Broza Tita, narodnoslobodilačkoj borbi, postratnom razvoju SFRJ i jačanju njenog ugleda u svijetu zahvaljujući Titovom ugledu i uticaju. Tito je bio jedan je od osnivača Pokreta nesvrstanih, što je u tadašnjim međunarodnim okolnostima imalo veliki značaj. Njegova uloga u tom pokretu, u poznijoj fazi, posebno je upamćena po dosljednom nastojanju da se nesvrstani zadrže po strani od uticaja pojedinih problokovski opredjeljenih članica.

Na čelu Jugoslavije nalazio se punih 35 godina. O rezultatima Titove vladavine na današnjoj sjednici govorio je prof. Emir Omeragić. Tokom izlaganja prof. Omeragića, među prisutnima se pokretao žamor kad god bi uporedili podatke o razvoju Jugoslavije sa podacima o razvoju BiH u tzv. kako je to prof Omeragić i rekao, demokratskom sistemu razvoja zemlje.

OO SDP BiH Kakanj i UG “Josip Broz Tito” pobrinut će se da se aktivnosti obiljažavanja značajnih istorijskih datuma nastave i dalje obilježavati.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.