SDP BiH u Gradačcu

SDP BiH je ujedinjen u napretku, dok su ostali jedinstveni u nazatku

Bakir Hadžiomerović, kandidat za Predsjedništvo BiH, izazvao je oduševljenje okupljenih riječima da je Gradačac jedino mjesto u našoj zemlji u kojem se stoljećima gradila i branila BiH.

Slika

U Gradačcu je sinoć održan centralni predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH na kome su predstavljeni kandidati iz Tuzlanskog kantona za sve nivoe vlasti u BiH. Gradačac je jedna od opština gdje je SDP BiH na prošlim lokalnim izborima odnio pobjedu te se sa pravom očekuje ponavljanje dobrih izbornih rezultata u ovoj opštini.

Upravo je načelnik ove opštine Edis Dervišević bio domaćin predizbornog skupa, a u svom obraćanju okupljenima predstavio je rezultate svog mandata u protekle dvije godine.

„Za ovaj kratki period uspjeli smo preporoditi Gradačac i učiniti ga boljim mjestom za život. Investirano je u izgradnju industrijske zone, uloženo je u razvoj privrede, dogovoren je višegodišnji otkup voća sa njemačkim partnerima, a sve za samo 20 mjeseci. Uz sve to, imamo najefikasnije opštinsko vijeće u FBiH“, naveo je Dervišević.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP BiH Tuzla Enver Bijedić je okupljenim simpatizerima naveo najbitnije rezultate ostvarene u djelokrugu Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, na čijem je čelu.

„Uspjeli smo izgraditi 100 kilometara autoputa, uveli smo reda u Željeznice FBiH, aktivno radimo na izgradnji nove ceste preko Karaule, koja će skratiti put između Sarajeva i Tuzle, a to nikada niko nije uradio do sada. Tuzlanski aerodrom, koji je prije dvije godine nije imao nijednog putnika, prošle godine je imao rekordan broj putnika od 150.000, što je još jedan uspjeh Vlade FBiH i našeg ministarstva“, objasnio je Bijedić.

Generalni sekretar SDP BiH i aktuelni Federalni premijer Nermin Nikšić je okupljenim predstavio rezultate Vlade FBiH, koje do sada nije uspjela realizirati nijedna federalna vlada.

„Samo tražimo od vas da cijenite konkretna djela, a ne prazna obećanja i prazne riječi. Pokušavaju nas degradirati na sve načine, pa i lažima, zato mi samo recite, jesu li uspješniji oni što su ostali dužni penzionerima 150 miliona KM ili mi, koji smo vratili taj dug? Lažima se služe i oni koji su u februaru htjeli rušiti Federaciju, kojima to nismo dozvolili, niti ćemo dozvoliti, sve dok postoji SDP BiH“, rekao je Nikšić.

 

Bakir Hadžiomerović, kandidat za Predsjedništvo BiH, izazvao je oduševljenje okupljenih riječima da je Gradačac jedino mjesto u našoj zemlji u kojem se stoljećima gradila i branila BiH.

„Predsjedništvo BiH mora postati kao vaš grad, moraju mu se vratiti simboli države, koji su potpuno degradirani za vrijeme proteklih mandata. Moramo vratiti dignitet ovoj instituciji, koja mora raditi na boljoj promociji države i koja mora bolje braniti interese ove države“, dodao je Hadžiomerović.

Predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija naveo je kako se ovoj partiji godinama govori kako će na ovim izborima propasti, a ovakvi skupovi dokazuju da SDP nikada nije bio jači.

„Sada se vidi da nisu bili u pravu, jer nikada nismo bili jači, a i dalje smo partija koja radi na ujedinjenju svih u ovoj državi. Nikako ne možemo biti kao ostali, iako nam imputiraju da imamo slične slogane. Reći ću vam u čemu je razlika – mi smo ujedinjeni u napretku, a oni su jedinstveni u nazatku i nikada i nikako ne možemo biti isti“, zaključio je Lagumdžija. 

 

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.