Saša Magazinović

SDP BiH je protiv poskupljenja goriva

Poslanik Socijaldemokratske partije BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović je u pauzi zasjedanja tog doma izjavio novinarima da postoje dva jasno definirana bloka, jedan koji je protiv poskupljenja goriva, drugi koji je za poskupljenje.

– Ovi koji su za poskupljenje provode silu u parlamentu. Ukrali su procedure, ukrali su zakon i kradu nam demokratiju. Na jednostavno pitanje kako je moguće da zakon u parlament uđe od Vijeća ministara BiH, a da se pred nama pojavi neko sasvim drugi kao predlagač, u sasvim drugoj proceduri, mi nismo dobili odgovor – kazao je Magazinović.

Prema njegovim riječima, logično je da i javnost i parlamentarci budu upoznati o tome da bi se mogli opredjeliti.

– Mi smo svoj stav donijeli, mi smo protiv poskupljenja goriva – naveo je Magazinvić.

Predstavnički dom bi na današnjoj sjednici trebao razmatrati zahtjev Doma naroda državnog parlamenta da set zakona o akcizama razmatra po hitnom postupku.

Burnu poslaničku raspravu prilikom utvrđivanja dnevnog reda današnje sjednice izazvala je procedura koja je predložena od Doma naroda, kao i činjenica da je set zakona o akcizama u parlamentarnu proceduru dostavljen od Vijeća ministara BiH, a pred poslanike Predstavničkog doma je stigao iz Doma naroda i to po hitnoj proceduri koja onemogućava razmatranje zakona u komisijama.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.