Modriča

SDP BiH je potpuno ista partija i u FBiH i u RS

SDP BiH će sigurno nakon izbora ostati najjača partija u BiH, a ova izborna jedinica je samo jedan od dokaza koliko je SDP tokom proteklih godina osnažio svoje prisustvo u većem bh. entitetu“, dodao je Osmić

Slika

U Modriči je Socijaldemokratska partija BiH održala predizborni skup na kome su predstavljeni kandidati ove partije iz izborne jedinice 2 za sve nivoe vlasti u Republici Srpskoj. Na skupu je naglašeno kako je SDP BiH partija koja želi promjene u manjem bh. entitetu i kako je, konačno, došlo vrijeme da ova partija postane izvršni dio vlasti u RS.

„Ove izbore za glasove se borimo u novoj izbornoj jedinici, koja obuhvata područje Modriče. Radi se o novoj izbornoj jedinici, koja pred nas postavlja zadatak da imamo što više predstavnika u Narodnoj skupštini RS, kako bi ujedinjeni radili na stvaranju bolje BiH za sve“; istaknuo je u svom govoru Amir Zahirović, nosilac liste za Narodnu skupštinu RS iz ove izborne jedinice.

Pristunima na skupu obratio se i Zekerijah Osmić, aktuelni ministar odbrane BiH i nosilac liste Brčko Distrikta za Parlamentarnu skupštinu BiH.

„SDP BiH će sigurno nakon izbora ostati najjača partija u BiH, a ova izborna jedinica je samo jedan od dokaza koliko je SDP tokom proteklih godina osnažio svoje prisustvo u većem bh. entitetu“, dodao je Osmić.

Mirsad Đapo, nosilac liste SDP BiH za Narodnu skupštinu RS iz izborne jedinice 2B u svom izlaganju je naveo da će SDP sigurno, nakon ovih izbora, biti dio izvršne vlasti u RS.

„Sa promocijom svojih politika, u kojima ima mjesta za sve, SDP će sigurno biti dio vlasti u manjem bh. entitetu, a upravo radi toga predstavnici ove partije nikada neće dozvoliti crtanje novih karata BiH“, rekao je Đapo.

Enes Suljkanović, kandidat SDP BiH za predsjednika i potpredsjednika RS, naglasio je kako je svoj protekli mandat proveo na terenu sa povratničkom populacijom, kojoj su više dosadila prazna obećanja.

 

„Nikada svoj rad nisam bazirao na praznim obećanjima, neću ni u budućnosti, a tako nešto nije radio ni SDP i njegovi predstavnici, koji su potpuno isti, bilo da dolaze iz Federacije BiH ili iz RS. Stoga i dalje moramo nastaviti raditi na ujedinjenu svih naroda u BiH“, kazao je Suljkanović.

Na kraju skupa pristunima se obratio generalni sekretar SDP BiH Nermin Nikšić, koji je ponovo naglasio da se FBiH i RS nikako i nikada ne smiju gledati drugačije, upravo zato što dva entiteta čine jedinu domovinu koju imamo.

„Ova dva entiteta trebamo doživljavati kao spojene posude, jer samo tako imamo šansu da svi u BiH bolje živimo. Dosdašnju kampanju temeljimo na konkretnim projektima, koje smo završili i koji ostaju iza nas, a tako ćemo nastaviti i nakon ovih izbora“, zaključio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.