SDP BiH je ponovo probudio nadu građanima Bugojna pokretanjem giganta BINAS-a!

Klub zastupnika SDP BiH u Skupštini SBK/KSB u sastavu Senad Selimović, Šef Kluba, Ljubinka Atanasijević, zamjenica predsjedavajućeg Skupštine SBK/KSB, Admir Škanrdo i Edin Gekić, zajedno s predsjednikom Kantonalne organizacije SDP BiH Srednjobosanskog kantona, Nijazom Helezom, danas su u prostorijama Općinske organizacije SDP BiH Bugojno održali radni sastanak s vijećnicima SDP BiH u Općinskom vijeću Bugojno.

„Bugojno je oduvijek bila radnička općina i kao takva uveliko je zavisna od velikih privrednih subjekata koji su u proteklim decenijama svedeni na blijedu sjenu onoga što su nekada značili za izgradnju i razvoj Bugojna. Vidljivo je da nova Vlada F BiH na čelu s premijerom Nerminom Nikšićem radi sve da ponovo osnaži namjensku industriju, i to je evidentno, i u Bugojnu, i vidimo da je „BINAS“ d.d. ne samo postao stabilno preduzeće, nego je počeo otvarati nova radna mjesta i razvijati nove proizvode.“ – istakao je Admir Škandro, predsjednik Općinske organizacije SDP BiH Bugojno i zastupnik u Skupštini SBK/KSB, najavljujući nove projekte u Bugojnu u toku naredne godine.

Između ostalog, razgovaralo se i o radu aktuelne Vlade SBK/KSB i planovima rada iste za 2024.godinu koji će biti na dnevnom redu naredne sjednice Skupštine SBK/KSB. „Iz plana rada Vlade SBK/KSB vidljivo je da da i ove godine, koja je ujedno i izborna, Vladu apsolutno nije briga za građane Srednjbosanskog kantona. Jedina briga Vlade je kako da se zadovolje ambicije i interesi pojedinaca iz SDA i HDZ-a i kako da se održi trenutno stanje, a produži agonija svih čestitih i poštenih građana ovog Kantona.“ – zaključio je Senad Selimović, analizirajući rad Vlade SBK/KSB.

Zastupnici i vijećnici iz SDP BiH sa svih nivoa i dalje će nastaviti zajednički raditi na rješavanju problema građana na području svih općina Srednjobosanskog kantona, te kvalitetnom poboljšanju uslova života i rada. Vrijeme je da i u Srednjobosanskom kantonu napokon svane dan!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.