SDP BiH je pokrenuo diplomatsku ofanzivu kako bi se zaustavila samovolja Milorada Dodika

Izmjena Izbornog zakona je veoma važna tema, ali u ovom trenutku kada traju brutalni napadi na državu Bosnu i Hercegovinu je besmisleno baviti se bilo kojim drugim pitanjem osim odbrane Ustava i funkcionalnosti institucija BiH, smatra zastupnik SDP BiH u Predstavničkom domu PS BiH Saša Magazinović.

SDP BiH je pokrenuo diplomatsku ofanzivu kako bi se zaustavila samovolja Milorada Dodika i vlasti u RS-u koje su pokrenuli aktivnosti prijenosa nadležnosti da države na entitet, a ključne državne institucije drže u blokadi još od kraja jula 2021. godine. Zbog toga je SDP BiH odlučio ne učestvovati u razgovoru ni o izmjenama Izbornog zakona dok iz entiteta RS prijeti eskalacija političke i sigurnosne situacije u zemlji.

“Ne mislim da je cilj onih koji su se odlučili na pregovore da na bilo koji način pomažu Dodiku u njegovoj secesionističkoj politici. Ipak, proces pregovora stvara privid normalne situacije i u značajnoj mjeri skreće pažnju sa onoga što Dodik radi. Posebna je tema što sa jedne strane stola sjedi Čović koji daje punu podršku Dodiku u svemu što radi, a upravo se njegovim zahtjevima nastoji udovoljiti. Sve to je razlog zašto se SDP povukao iz pregovora dok se ne zaustavi antiustavno djelovanje i ne riješi institucionalna kriza kao prioritet svih prioriteta”, kaže Magazinović za Patriju.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.