SDP BiH u Varešu i Brezi

SDP BiH je od ZDK uspio napraviti privrednog giganta

Vareš i Breza su dva grada sa višedecenijskom rudarskom tradicijom, ali i dva grada koja se značajno razlikuju, a upravo radi toga što SDP BiH više nije vlast u Varešu, u ovom gradu u ekonomska situacija, iz dana u dan, postaje sve lošija. Branko Romić, kandidat za Kantonalnu skupštinu ZDK i jedan od onih koji najbolje poznaje situaciju u Varešu, u svom izlaganju je naglasio da u ovom gradu nikada nije bilo gore.

SlikaSocijaldemokratska partija BiH je nastavila sa svojim predizbornim aktivnostima na području Zeničko-dobojskog kantona sa skupovima u Varešu i Brezu, gdje su predstavljeni kandidati SDP BiH za sve nivoe vlasti sa područja ovog kantona.

Vareš i Breza su dva grada sa višedecenijskom rudarskom tradicijom, ali i dva grada koja se značajno razlikuju, a upravo radi toga što SDP BiH više nije vlast u Varešu, u ovom gradu u ekonomska situacija, iz dana u dan, postaje sve lošija. Branko Romić, kandidat za Kantonalnu skupštinu ZDK i jedan od onih koji najbolje poznaje situaciju u Varešu, u svom izlaganju je naglasio da u ovom gradu nikada nije bilo gore.

 

„Ovo je jedna od sredina gdje se vidi multietničnost, gdje se vidi BiH u malom. Nažalost, ovo je jedna od sredina koja finansijski najlošije stoji, zahvaljujući vladavini lokalnih moćnika, koji prvo gledaju svoj interes, pa onda sve ostalo“, objasnio je Romić.

Sadik Begić, predsjednik Opštinskog odbora SDP BiH Breza, rekao je na skupu u Brezi kako je ovaj grad u protekle tri i po godine doživio svoj preporod i, zahvaljujući ulaganjima u tamošnje rudnike, postao sinonim uspješnog grada i sredine.

„Ulaganje u ovaj grad je u proteklom periodu dovelo do toga da Breza postane jedan od lidera u sektoru bh. rudarstva. Niko, do aktuelne Vlade FBiH, to nije uradio, a jedino su kadrovi SDP-a u vlasti garant da se investicije nastave i u budućnosti“, rekao je Begić.

Premijer ZDK i nosilac liste za Skupštinu ovog kantona Munib Husejnagić naglasio je kako je Vlada ZDK uspješno radila na rješavanju svih gorućih problema u ovom kantonu.

„Uspjeli smo uraditi ono što mnogi prije nas nisu uspjeli i od ZDK ponovo napraviti privrednog lidera BiH. Iako smo u svom radu nailazili na brojne prepreke, nisu nas uspjeli zaustaviti u naumima da ZDK vratimo na mjesto koje mu pripada“, kazao je Husejnagić.

Pristunima se na skupovima obratio i Damir Hadžić, potpredsjednik SDP BiH, koji je zamolio sve da šire pozitivne i konkretne projekte koje je SDP BiH uspio uraditi tokom svog mandata.

„Zbog medijske blokade određenih medija nemamo priliku promovirati ono što smo uradili. Stoga vas molim da širite sve ono što smo uradili, jer je to ono što ostaje iza nas. SDP BiH je kažnjen od strane mnogih, jer nismo htjeli pristati na razne aranžmane onih koji bi rado podijelili ovu zemlju. Zato su ovo najvažniji izbori do sada, jer se na njima odlučuje o budućnosti ove zemlje. Glasajte za SDP, jer je jedini, od svih stranaka, napravio iskorak i dokazao da postoji nada za bolje sutra ove zemlje“, istaknuo je Hadžić.

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović u svom govoru dodao je da je vrijeme da se politika fokusira na rješavanje problema običnog naroda.

„Treba početi sa ulaganjem u ljude ove države, jer je to najvrijednije što imamo u ovim trenucima. Moramo se početi jače boriti sa kriminalom i korupcijom, recimo, pogotovo sa kriminalom Kemala Čauševića i njegovih pomagača, koji su ovu državu oštetili za milijarde KM. Zašto nam sada tužilaštva ne objave ko su ti nalogodavci, koji su preko Čauševića izvlačili milione za svoje lične potrebe“, zapitao se na kraju Hadžiomerović.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.