Goražde

SDP BiH je garant preporoda Bosansko-podrinjskog kantona

Upravo je u ovom kantonu najbolje vidljiva ispravna politika koju SDP provodi u posljednje četiri godine kroz rad Vlade BPK sa premijerom Emirom Fraštom na čelu

Slika

U Goraždu je sinoć održan centralni predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH, na kome su predstavljeni kandidati iz Bosansko-podrinjskog kantona za sve nivoe vlasti za predstojeće Opšte izbore u našoj zemlji.

Upravo je u ovom kantonu najbolje vidljiva ispravna politika koju SDP provodi u posljednje četiri godine kroz rad Vlade BPK sa premijerom Emirom Fraštom na čelu. Za taj period, Goražde i okolina su postali generator razvoja ove regije, porasla je zaposlenost, a mnoge renomirane svjetske kompanije u ovom kantonu su otvorile svoje proizvodne pogone.

„Uradili smo sve ono što smo obećali prije četiri godine, a tako želimo nastaviti raditi i u sljedeće četiri godine. Za vrijeme ovog mandata u ovaj kanton je uloženo preko 25 miliona KM i zaposlen je veliki broj ljudi. Planirano je u skorije vrijeme investiranje od dodatnih 20 miliona, čime će ovaj kanton postati jedan od boljih u FBiH“, rekao je Frašto.

 

Dževida Mujković, predsjednica Kantonalnog odbora SDP BiH, istaknula je kako je SDP partija koja okuplja one koji žele dobro BiH i koji ovu zemlju posmatraju kao svoju jedinu domovinu.

„Ljudi, koje okupljamo, su dokaz kako je BiH važnija od svega. Vaš glas će biti presudan za ove izbore, jer će se sljedeće godine odlučivati o budućnosti naše zemlje, a upravo je SDP garant da će ove zemlje biti i u budućnosti“, rekla je Mujković.

Belkisa Vehabović, aktuelna zastupnica u Parlamentu FBiH i kandidatkinja za ovaj parlament, navela je kako je prije četiri godine u Goraždu sve bilo mnogo gore.

„Imali smo veliki broj nezaposlenih, imali smo veliki broj socijalno nezbrinutih, imali smo veliki broj onih koji se iseljavaju iz Goražda i imali smo izraženu bijelu kugu. Danas je nezaposlenost svedena na minimum, ljudi se doseljavaju u Goražde i ovo postaje sredina za poželjeti“, dodala je Vehabović.

Premijer FBiH Nermin Nikšić je nabrojao sva dosadašnja ulaganja Vlade FBiH u BPK  i potvrdio dalju opredijeljenost u nastavak investiranja i pomoći razvoju privrede u ovom kantonu.

„Uz podršku premijera Frašte, imali smo poseban finansijski program sa kojim smo pomogli razvoj privrede u ovom kantonu. Uskoro u ovaj kanton ide novi kredit u

vrijednosti od 8,5 miliona KM sa kojim će se zaposliti novi radnici i pomoći razvoj ovog kantona i regije“, rekao je Nikšić.

Bakir Hadžiomerović, kandidat za Predsjedništvo BiH, u svom govoru ponovo je naglasio bitnost da oni, koji su ovu državu prije četiri godine doveli na prosjački štap, svoje mjesto što prije nađu iza zatvorskih rešetaka.

„Radi se o enormnim  količinama novca koji su za 14 godina nakon rata uspjeli podijeliti između sebe. To je četiri milijarde KM, koje su završile u privatnim džepovima tadašnjih vlastodržaca iz SDA i njihovih političkih satelita“, dodao je Hadžiomerović.

 

Predsjednik SDP BiH dr. Zlatko Lagumdžija je rekao da je najveća razlika između SDP i ostalih stranaka u tome što naši kadrovi imaju šta promovirati u proteklom mandatu.

„Oni nemaju ili imaju samo prazna obećanja, koja ne piju vode. Zato smo im trn u oku, zato nas pokušavaju okriviti za sve ono negativno što se desilo u BiH u proteklih 20 godina, isto kao da je SDP na vlasti od završetka rata. Srećom, iza nas ostaju djela, a iza njih samo prazna obećanja“, kazao je Lagumdžija.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.