Programske konvencije u Čapljni, Jablanici i Prozoru

SDP BiH ima rješenje za akutne probleme u bh. općinama

Programskim konvencijama u Čapljni, Jablanici i Prozoru, Socijaldemokratska partija BiH, pred velikim brojem okupljenih članova i simpatizera u ovim gradovima, nastavila je sa promocijom Izbornog programa za lokalne oktobarske izbore.

Jedan od dijelova Izbornog programa SDP BiH konkrento govori o rješavanju nagomilanih problema radnika i radnica širom BiH. Upravo će zbog toga SDP gradove i opštine, u kojima bude osvojio načelničku/gradonačelniku poziciju, proglasiti gradovima/općinama radničkih prava. To će podrazumijevati formiranje kancelarija za pravnu i svaku drugu pomoć, koju lokalna samouprava može pružiti radnicima, sa ciljem zaštite i unapređenja radnika i njihovih prava.

„SDP je krenuo u izradu Izbornog programa mnogo prije ostalih političkih stranaka, što je doprinijelo tome, da u saradnji sa našim lokalnim organizacijama, imamo odličan Program, u kome su data jasna rješenja problema u mnogim segmentima lokalne samouprave. Iako se radi o lokalnim izborima, moramo se na sve načine boriti protiv aktuelnog stanja u našoj državi. Naš najveći politički protivnik upravo jeste aktuelno stanje u zemlji, prouzrokovano vlašću vladajuće koalicije na svim nivoima “, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH.

nekaLana Prlić, potpredsjednica SDP BiH, naglasila je kako su lokalne organizacije ozbiljno shvatile izradu izbornih programa.

„Nakon dva održana strateška planiranja, ovo je prvi krug obilaska naših lokalnih organizacija, u kome promoviramo izborne programe. Obići ćemo više od stotinu gradova i opština širom naše zemlje, čime ćemo još jednom dokazati da je SDP partija svih bh. građana “, dodala je prlić.

Zoran Mikulić, predsjednik Kantonalne organizacije SDP HNK, objasnio je prisutnim članovima i simpatizerima sadržaj i osnove Izbornog programa.

„Program u sebi sadrži rješenja koja su dobra za rješavanja mnogih problema građana na lokalnom nivou, što stvara pretpostavke za razvoj gradova i općina širom BiH. Protekle četiri godine vlasti na lokalnim nivoima u mnogim sredinama su uzalud potrošene godine, u kojima su osobni i stranački interesi stavljeni ispred interesa građana “, objasnio je Mikulić.

Jadranka Dizdar iz Općinske organizacije SDP Čapljina je prezentirala Izborni program ove organizacije.

„Čapljina, koja je nekad bila sinonim privrednog giganta Hercegovine, danas je općina koja tavori na dnu svih mogućih bh. ekonomskih i privrednih listi. Loše stanje u privredi, podjele u školstvu i obrazovanju dovele su do toga da građani odlaze iz naše općine. SDP nudi projekte koji mogu udahnuti život u ovu lokalnu sredinu“, objasnila je Dizdar..

Damir Šabanović, predsjednik OO SDP Jablanica i kandidat SDP-a za načelnika Općine Jablanica, detaljno je objasnio osnove Izbornog programa ove organizacije, koji je urađen na osnovu ankete među članovima i građanima Općine Jablanica.

“Naša općina se godinama bori sa visokom stopom nezaposlenosti, a po tom neslavnom rekordu na drugom smo mjestu u BiH, odmah iza Han-Pijeska. To je najveći problem, a od nekadašnjeg grada poznatog po turizmu i privredi, Jablanica je danas samo sjena nekadašnjeg uspješnog grada. Zato nam je i prvi prioritet rješavanje nezaposlenosti, uz  rješavanje ostalih gorućih problema građana”, dodao je Šabanović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.