Zajedničko saopštenje

SDP BiH i Naša stranka nisu dobili povjerenje birača kako bi vlast formirali sa nacionalističkim stranakama

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine i Naša stranka današnju odluku Predsjedništva Demokratske fronte, o početku pregovora sa strankama na vlasti na federalnom i državnom nivou, tretira kao odluku samostalne političke organizacije, koja je slobodna da donosi odluke za koje smatra da su za njih najbolje.

Današnji usvojeni zaključci na sjednici Predsjedništva DF-a nisu u skladu sa ranijim zaključkom tri stranke da kao BH blok nećemo ići u vlast s etnonacionalnim strankama. Također, ne možemo se oteti dojmu kako su usvojeni zaključci neprovodivi, jer su oni u suprotnosti sa principima za formiranje vlasti koje zagovaraju SNSD, HDZ BiH i SDA.

SDP i Naša stranka nisu dobili povjerenje birača kako bi vlast formirali sa nacionalističkim stranakama i bili pijun u rasporedu vlasti gdje domove naroda već kontrolišu SNSD i HDZ. Nismo spremni da se svrstamo u bilo koji nacionalni blok.

Mi ćemo i dalje dosljedno i konstruktivno djelovati kao opozicija takvoj vlasti, u interesu svih građana BiH, te sa svojim političkim kapacitetima u svim parlamentima, biti podrška realizaciji svih projekata u interesu Bosne i Hercegovine.

BH blok, kao što smo ranije i govorili, nije prosti zbir stranaka, nego politički izraz ideje velikog broja građana koji je daleko veći od broja glasača partija koje su ga do sada činile. Mi od te ideje ne odustajemo i oko nje ćemo okupiti sve progresivne snage koje vjeruju da ova zemlja može bolje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.