Mostar

SDP BiH HNK dao punu podršku u radu SDP-ovim ministrima u Vladi HNK i Klubu SDP-a u Skupštini HNK

Premijer Nikšić je iznio rezultate rada Vlade FBiH u protekle tri godine te se osvrnuo na nužnost usvajanja seta antikorupcijskih zakona u svrhu efikasnog kažnjavanja svih oblika privrednog kriminala i korupcije

Slika

U ponedjeljak, 17.03. 2014. godine u Mostaru je održana proširena sjednica Kantonalnog odbora SDP HNK u čijem radu je učestvovao i g. Nermin Nikšić, Generalni sekretar SDP BiH i premijer Vlade FBiH.

U svom izlaganju, premijer Nikšić je iznio rezultate rada Vlade FBiH u protekle tri godine te se osvrnuo na nužnost usvajanja seta antikorupcijskih zakona u svrhu efikasnog kažnjavanja svih oblika privrednog kriminala i korupcije.

Iznesen je i podatak da od 101 prijavljenog slučaja privrednog kriminala protiv više od 400 osoba o kojim su nadležne policijske strukture podnijele izvještaje resornom tužilaštvu, niti jedan od ovih slučajeva nije procesuiran, što je nedopustivo za državu u kojoj sankcionisanje privrednog kriminala mora biti jedan od prioriteta pravosudnih institucija. Kantonalni odbor SDP HNK je usvojio tri zaključka, kojim se između ostalog daje puna podrška Premijeru Vlade FBiH Nerminu Nikšiću i Vladi FBiH na očuvanju funkcionalnosti institucija FBiH u interesu svih građana.

Kantonalni odbor SDP BiH HNK dao je punu podršku u radu SDP-ovim ministrima u Vladi HNK i Klubu SDP-a u Skupštini HNK na procesima objave privatizacijskih ugovora, smjene rukovodstva Agencije za privatizaciju HNK  i  insistiranju u pokretanju procesa koji čekaju u ladicama u Tužilaštvu HNK.

Naglašeno je da Kantonalni odbor SDP BiH HNK od svih partnera u vlasti u HNK očekuje da se ispoštuju Ustav i vezani zakoni u pogledu ravnopravne nacionalne zastupljenosti kada je u pitanju imenovanje policijskog komesara u ovom kantonu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.