SDP BiH HNK će biti biti konstruktivna opozcija

Kantonalni odbor SDP BiH HNK na svojoj sjednci održanoj jučer u Mostaru jednoglasno je donio  zaključak da će u ovom mandatnom periodu SDP BiH na području Hercegovačko–neretvanskog kantona biti konstruktivna opozcija. Kao i u prethodnom mandatnom periodu Klub SDP-a će podržati sve napredne ideje u interesu svih građana kantona bez obzira na njihovo političko opredjeljenje.

Ovim putem pozivamo stranke sa najvećim brojem osvojenih manadata u Skupštini HNK  da što skorije formiraju vlast. Evidentno je da je volja građana da vlast u ovom kanton formiraju HDZ i SDA. SDP ne želi biti instrument za međusobno ucjenjivanje vječitih koalicionih partnera nikada razvezanih zastava te ih pozivamo da naš kanton ne koriste kao dio politike ucjena za formiranje vlasti na višim nivoima.

KO SDP BiH HNK