SDP BiH daje punu podršku radu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine daje punu podršku radu državne Agencije za lijekove i medicinska sredstva i osuđuje svaki napad na jednu od najbitnijih državnih agencija.

Svjedoci smo kako je u posljednjih nekoliko dana ova Agencija pod pritiskom rukovodećih ljudi u vlasti Republike Srpske, pogotovo premijera manjeg bh. entiteta Radovana Viškovića i ministra zdravstva Alana Šeranića.

Pritisci su počeli kada je otkriveno kako vlasti ovog bh. entiteta nabavljaju po zdravlje građana opasan kiseonik od firme koja nema dozvolu od strane Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Na ovaj način su svjesno nanijeli štetu građanima, koji su najveće žrtve ove afere.

Umjesto da priznaju svoju grešku, koja je vjerovatno neke od građana RS-a koštala i života, zvaničnici ovog entiteta bez razloga optužuju Agenciju za lijekove i medicinska sredstva o tome kako Agencija nema odgovarajuće kapacitete za kontrolu kvaliteta kiseonika i nestručan kadar, što je apsolutna laž.

Pozivamo nadležne entitetske i državne istražne organe da što prije provedu istragu o upotrebi nečistog kiseonika u bolnicama širom RS-a. Nepojmljivo je da su čelnici RS-a, ali i SNSD-a, na ovaj način ostvarivali ekstra profit preko firme koja je bliska njima, a da im u isto vrijeme život građana RS-a ništa ne vrijedi.

Osim toga, pozivamo nadležne organe i da se pozabave da li je bilo sličnih slučajeva i u Federaciji BiH, jer u nekim slučajevima postoje indicije da se sličan kiseonik koristi i u nekim bolnicama u FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.