Treće ovogodišnje strateško planiranje

SDP BiH će voditi potpuno otvorenu i hrabru kampanju

Socijaldemokrati su spremni izgraditi i sačuvati gradove i općine za sve nas, da bismo se izborili za zemlju za sve nas – poruka je koju su predstavnici Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP BiH) poslali sa trećeg i finalnog strateškog planiranja pred predstojeću kampanju za lokalne izbore.

Na strateškom planiranju SDP BiH su, pored rukovodstva partije, učešće uzeli predsjednici kantonalnih, regionalnih i općinskih organizacija, kao i kandidati SDP-a za gradonačelnike i načelnike. Kroz predavanja, radionice i diskusije učesnici su razmjenjivali iskustva u pripremi svojih organizacija za skorašnje lokalne izbore i početak predizborne kampanje, a sve u svrhu toga da se lokalne organizacije rade efikasnije u razvoju svojih zajednica.

„Već se može uočiti razlika između kampanje SDA i SDP BiH, kako za ove, tako i za izbore 2018. godine. SDP BiH je u prošloj izbornoj kampanji otvarao moderne mostove, vijadukte i tunele na autoputu, dok čelnici SDA to sada rade u Turskoj. Zato je izuzetno važno da vodimo hrabru kampanju. Da otvoreno govorimo o svemu. Ako smo griješili, a jesmo, naučili smo iz naših grešaka. Mi smo puno toga uradili i započeli. Šta su uradili ili započeli oni?“, rekao je predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

stratesko1

Na strateškom planiranju bilo je riječi i o, sve goroj, aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, pogotovo o održavanju referenduma o Danu RS 25. septembra. Još jednom je naglašeno da je najavljeni referendum direktan udar na državu BiH i njene institucije, te da najave o njegovom održavanju nisu samo predizborna priča, nego probni balon i početak eventualne razgradnje i podjele države BiH.

Nedavno, po ko zna koji put, usvojeni mehanizam koordinacije, još jedan je sraman potez od strane vladajuće koalicije na državnom nivou. SDP BiH je za vrijeme svog mandata vlasti bio protiv ovakvog mehanizma koordinacije, dok su čelnici vladajućih stranaka za kafanskim stolom novi mehanizam koordinacije usvojili za svega nekoliko sati. Ovako dogovoreni mehanizam koordinacije za SDP je apsolutno neprihvatljiv i predstavlja opasni scenario konfederalizacije BiH.

Oktobarski lokalni izbori su za SDP svojevrsni referendum na kome građani moraju reći NE politikama podjele i straha te podržati politiku koja želi napredak, sigurnost i prosperitet. Građani će imati priliku reći kakvu BiH žele, a obaveza, nas, u SDP-u, jeste da im objasnimo, da ih uvjerimo i da ih ohrabrimo da podrže SDP, kako bi zajedno gradili gradove za sve nas, škole za sve nas, radna mjesta za sve nas i zemlju za sve nas.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.