SDP BiH će uspostaviti zdravstveni sistem za sve građane BiH

Na centralnom predizbornom skupu Socijaldemokratske partije BiH u Vogošći, naglašeno je kako su građani Kantona Sarajevo žrtve bezobzirnog i korumpiranog zdravstvenog sistema, koji, osim građana, ne mari ni za ljude zaposlene u zdravstvu.

Takav slučaj nije samo u ovom kantonu i Federaciji BiH, nego i u ostatku Bosne i Hercegovine, jer desetine hiljada naših sugrađana nemaju pravo na zdravstveno osiguranje, a i kad imaju to pravo, često i nemaju adekvatne zdravstvene usluge.

SDP će uspostaviti zdravstveni sistem i kvalitetne zdravstvene usluge za sve građane BiH, koje se temelje na univerzalnosti, solidarnosti, jednakosti i dostupnosti. Ovakve vrijednosti su u skladu sa osnovnim evropskim vrijednostima u finansiranju i funkcioniranju zdravstvenog sektora, ali su integrirane i kompatibilne sa svim ostalim politikama i vrijednostima SDP BiH.

Prisutnim na skupu su se obratili Fuad Abaspahić, Segmedina Srna-Bajramović, Damir Mašić, Irfan Čengić, Saša Magazinović i predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Segmedina Srna-Bajramović, nositeljica liste SDP-a Skupštinu Kantona Sarajevo, navela je više nego važno da u narednih nekoliko sedmica u sugrađanima probudimo nadu, ponudimo objektivnu i uvjerljivu viziju kako ova zemlja ima potencijal da bude bolja za život svojih građana.

„Moramo zaustaviti neuspješne politike, koje više od 20 godina vladaju Sarajevom i danas ponovo obećavaju kako će ga one pokrenuti“, rekla je Srna-Bajramović.

Irfan Čengić, nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH, rekao je kako je SDP za vrijeme svog mandata dokazao kako zna graditi puteve i povezivati građane širom BiH.

„SDP će u narednom mandatu izgraditi dva kružna toka u Vogošći, kako bi se smanjile saobraćajne gužve i početi sa radovima na izgradnji Prve transverzale. Pokazali smo da znamo graditi puteve i vrijeme je da Vogošću spojimo sa centrom grada na adekvatan način“, dodao je Čengić.

Nosilac liste SDP-a za Predstavnički dom Parlamenta FBiH Damir Mašić rekao je da je došlo vrijeme da se promijeni stvarnost u kojoj živimo.

„Ovako više ne može i ovako više ne ide. SDP je pokazao da zna kako napraviti iskorak ka boljoj Bosni i Hercegovini i jedini imamo plan kako to uraditi. Jedini smo napravili program Plan 10 koji smo zajedno sa građanima BiH napravili. On je i vizija i plan boljeg života za sve ljude u našoj zemlji“, rekao je Mašić.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović rekao je na snazi sukob dva koncepta, dvije vizije i dvije Bosne i Hercegovine.

„Naš koncept se zasniva na politici traženja rješenja životnih problema, njihov je da proizvode probleme. Naša vizija države je da budemo mjesto gdje ljudi rado dolaze, njihova da nas sve rasele po bijelom svijetu. U našoj BiH ima mjesta za sve nas, a njihova treba da pripada samo njihovim porodicama“, poručio je Magazinović.

Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić poručio je da mi nemamo rezervne domovine, zbog čega će se SDP i Denis Bećirović boriti za funkcionalnu državu BiH, njene ljude, njena bogatstva i privredu, a što ova vlast ne radi.

„Nećete više uništavati najbolje bh. firme i prodavati prirodna bogatstva u bescjenje. Nećete više rastjerivati našu djecu i najbolje bh. stručnjake po svijetu. Nećete nas više udaljavati od civilizovanog svijeta i sa evropskog puta. SDP će vratiti ugled Bosni i Hercegovini u međunarodnim krugovima i osigurati članstvo u NATO i EU“, poručio je Nikšić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.